Af - 11/05-14 16:28; Opdateret: 11/05-14 16:46

Det er sukker der er farligt, ikke fedmeDet er sukker der er farligt, ikke fedme

Vi bliver ikke syge af overvægt. Det er sukkeret, som er fjenden, og de skjulte sukkerstoffer i ellers sunde fødevare bør begrænses ved hjælp af lovindgreb, hævder Bill Clintons personlige læge.

Fed up, hedder en ny dokumentarfilm, som gør op med, hvad holdet bag opfatter som årtiers misinformation fra den globale fødevareindustri om diæter, motion, kalorier, fedt, gener og livsstil.

- Fedt er måske ikke vores ven, men det er heller ikke vores fjende, som sukker er, siger filmens videnskabelige konsulent, tidligere præsident Bill Clintons personlige læge og leder af Ernæringsinstituttet, Responsible Nutrition, Robert Lustig til The Guardian.

- Fødevareindustrien ønsker for således at undgå at blive gjort ansvarlig, at vi fokuserer på de tre fejlagtige budskaber: At vores sygdomme handler om fedme, at fedme er et personligt ansvar - samt at en kalorie blot er en kalorie. Men det er forkert, for det hele handler om sukker, mener Robert Lustig.

Og sukker er ikke kun et problem for de laveste sociale grupper, men for alle samfundsgrupper, ifølge filmens instruktør, Laurie David, som også har lavet den verdensomspændende succesfilm, An Inconvenient Truth, om klimaforandringer:

- Fødevareindustrien forgifter os med mad, som markedsføres under dække af sundhedsfordele, og hverken fødevareindustrien eller medicinalindustrien har interesse i, at vi skærer ned på indholdet af sukker i vores fødevarer.

Ifølge Robert Lustig er det ikke realistisk at tro på, at industrien selv vil skære ned på sukker og sødestoffer:

- Det er profitterne for høje til. Fødevareindustrien skaber sygdommene, og medicinalindustrien behandler dem. De tjener som røvere, mens vi andre bliver snydt og fuppet, siger Robert Lustig, der istedet opfordrer til effektive lovindgreb.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Tjek op på dit boliglån og spar...
bt.dk
Michael Laudrup så Wozniacki spille:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx