Af Ritzau - 27/04-17 16:56; Opdateret: 27/04-17 18:06

Pentagon vil granske Trumps fyrede sikkerhedsrådgiverPentagon vil granske Trumps fyrede sikkerhedsrådgiver

USA's forsvarsministerium vil afklare, om Flynn modtog betaling fra udenlandske regeringer uden tilladelse.

storybild

Trumps tidligere nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, bliver nu genstand for en undersøgelse fra Pentagon. (Arkivfoto) (Billede: Reuters/Carlos Barria)

Pentagon indleder en undersøgelse af præsident Donald Trumps tidligere nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn.

Det sker for at få afklaret, om han for nogle år tilbage har modtaget betaling fra udenlandske regeringer uden tilladelse.

Det fremgår af et brev fra det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, som demokratiske politikere i Repræsentanternes Hus har offentliggjort.

Flynn lod sig pensionere fra jobbet som chef for den militære efterretningstjeneste DIA i 2014.

På det tidspunkt fik han besked om, at han skulle søge tilladelse, hvis han ønskede at tage imod betalte opgaver for andre landes myndigheder.

Siden da har Flynn angiveligt tjent titusinder af dollar på opgaver for den statsstøttede russiske tv-kanal RT og for en tyrkisk forretningsmand med forbindelser til Tyrkiets regering.

Det demokratiske kongresmedlem Elijah Cummings, som leder det udvalg i Kongressen, der fører tilsyn med sagen, siger, at der "ikke er skyggen af bevis for, at Flynn oplyste om sin betaling fra RT, det russiske propagandaorgan".

Flynn blev i midten af februar afskediget efter kun 24 dage på posten som sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus.

Den pensionerede general blev fyret, da det kom frem, at han havde undladt at oplyse, at han havde ført samtaler med den russiske ambassadør i USA omkring amerikanske sanktioner mod Rusland.

Han bliver nu efterforsket for sine bånd til Rusland som en del af en bredere undersøgelse af mulig russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg.

Flynn har tidligere sagt, at han ønsker immunitet, hvis han skal afgive forklaring over for efterretningskomitéerne i Senatet og Repræsentanternes Hus.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx