Af - 13/09-13 12:07; Opdateret: 13/09-13 12:29

18-årig pige fik 6 timers fængsel for mord18-årig pige fik 6 timers fængsel for mord

En 18-årig pige blev idømt en noget usædvanlig straf for mord i Uganda, men det var også en noget usædvanlig sag, hun blev dømt i.

storybild

En 18-årig pige slap med kun seks timers fængsel, efter hun havde slået sin far ihjel. (Billede: Polfoto/Rolf Nobel / Arkivfoto)

Højesteretten i Masaka har idømt en 18-årig pige seks timers fængsel for at have slået sin far ihjel.

Ja, der står timer. Ikke år.

Pigen handlede i en form for selvtægt, idet hendes 58-årige far havde voldtaget hende gentagne gange, siden hun var 13 år gammel, skriver African Review.

Den 8. maj i år blev det så for meget for hende, og hun stak sin far ihjel med en kniv.

Anklager Peter Mugisha fortalte i retten, at pigen voldeligt havde dræbt sin far. Han bad retten om at idømme hende den maksimale straf, døden, med det argument at hendes handling var ulovlig, og at hun burde have kontaktet politiet i stedet for at dræbe ham.

LÆS OGSÅ: Voldtog og slog ihjel: Fik tre års fængsel

Forsvareren, Edward Kikirengoma, appellerede derimod til, at dommeren skulle tage i betragtning, at den 18-årige pige var gravid i sjette måned med sin fars barn.

- Han kom ind til hendes seng og voldtog hende. Eftersom de boede i en etværelses lejebolig, udnyttede faderen sine egne børn, sagde han i retten ifølge African Review.

Det kom desuden frem, at manden også havde gjort sine tre andre døtre gravide, og forsvareren bad retten om at idømme den 18-årige pige en mild dom.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny fupside kan snyde dig for...
bt.dk
Vigtig bro lukker i knap et halvt år:...
bt.dk
Jeg blev ringet op af en fremmed...
bt.dk
Har fem børn og 18 år yngre kæreste:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx