Af Ritzau - 29/12-16 11:43

Irakiske styrker indleder ny fase i kampe ved MosulIrakiske styrker indleder ny fase i kampe ved Mosul

Specialstyrker, politienheder og soldater er rykket ind i Mosuls østlige distrikter efter stilstand i kampe.

storybild

Irakiske styrker i den østlige del af Mosul, hvor en anden fase af kampen mod Islamisk Stat blev indledt torsdag. (Billede: Scanpix/Ahmad Al-rubaye)

Irakiske styrker har indledt den anden fase af kampen om den østlige del af storbyen Mosul, som stadig kontrolleres af Islamisk Stat. Det siger en ledende officer fra hæren.

- Dette er den anden fase i specialstyrkernes, sikkerhedsstyrkernes og politiets kamp for at befri Mosul, siger general Nejm Jabouri fra hæren i en lille landsby lidt nord for Mosul.

Han siger, at tusindvis af mænd fra sikkerhedsstyrkerne - både politistyrker og soldater - nu er rykket ind i nogle af byens østlige distrikter. Her har der været stilstand i kampene i næsten en måned.

Siden offensiven mod Mosul blev indledt for ni uger siden, har antiterrorstyrker vundet kontrol over en fjerdedel af storbyen. Byen er Islamisk Stats sidste større bastion i Irak.

Men fremrykningen har været langsom og har kostet dyrt.

En officer fra indenrigsministeriets elitestyrker siger torsdag i Mosuls Intisar-distrikt, hvor amerikanske soldater rådgiver hæren, at der sker langsomme fremskridt.

- Vores styrker rykker nu frem. I de første fem eller ti minutter erobrede de 500 meter, siger officeren.

En søjle af hvid røg steg op fra det sydøstlige distrikt - formentligt fra et luftangreb torsdag morgen. Der var samtidig kraftige skudvekslinger på den nordlige front, mens irakiske soldater uskadeliggjorde en bilbombe.

Iraks premierminister, Haider al-Abadi, har lovet, at den irakiske regering vil have vundet kontrol over Mosul inden årets udgang. Et mål, der ikke bliver opnået.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx