Af Ritzau - 03/01-17 07:51

Sydkorea presser på for udlevering af skandaleramt kvindeSydkorea presser på for udlevering af skandaleramt kvinde

20-årige Chung Yoo-ra er sigtet i en omfattende sydkoreansk skandalesag, men sidder i fængsel i Danmark.

storybild

Kvinde i sydkoreansk skandalesag skal i grundlovsforhør Chung Yoo-ra har været efterlyst i stor sydkoreansk skandalesag. Mandag var hun for en dommer i Aalborg. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Sydkoreanske myndigheder siger tirsdag, at de vil fortsætte arbejdet for at få den fængslede Chung Yoo-ra udleveret.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den 20-årige Chung Yoo-ra er sigtet i en omfattende sydkoreansk skandalesag. Mandag blev hun frihedsberøvet af en dommer i Aalborg i foreløbig fire uger.

Chung Yoo-ra blev anholdt søndag aften af Nordjyllands Politi. Hun er internationalt efterlyst for i ledtog med sin mor at stå bag en omfattende sag om korruption og svindel i Sydkorea.

Sagen trækker tråde til den suspenderede præsident Park Geun-hye, som afventer en rigsretssag. Præsidenten er veninde med moren til den 20-årige.

Varetægtsfængslingen udløber 30. januar, medmindre Vestre Landsret i mellemtiden når frem til et andet resultat.

- Chung har sagt, at hun er villig til at vende tilbage til Sydkorea om tre dage, hvis hun kan blive sat på fri fod, når hun kommer ind i landet. Det har regeringen afvist, skriver den sydkoreanske anklager i en erklæring tirsdag.

I mellemtiden har koreanske myndigheder ifølge Reuters annulleret Chungs pas, så det ikke virker efter 10. januar for at få sydkoreaneren til landet hurtigt.

Chungs advokat i Danmark, Jan Schneider, siger, at han højst sandsynligt vil appellere alle beslutninger om, at sydkoreaneren skal udleveres.

- Det er skuffende, at dansk politi og det danske retssystem er blevet trukket med ind i en politisk konflikt i Sydkorea. Den har intet med Danmark at gøre, sagde han mandag uden for retten i Aalborg ifølge Reuters.

Ifølge Chungs sydkoreanske advokat, Lee Kyung-jae, er Chung nervøs for, om hendes søn bliver taget fra hende, hvis hun vender tilbage til sit hjemland.

Chung benægter desuden alle anklager imod sig.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand klædte sig ud som ulv og jagtede...
bt.dk
Kvinde fyret fordi hun forsøgte at...
bt.dk
Dansk skuespiller tog 15 kilo på...
bt.dk
Politiet efterlyser: Hvis du ser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx