04/07-17 08:44

Britisk IS-brud har truet med at dræbe alle vantro: Nu vil hun gerne hjemBritisk IS-brud har truet med at dræbe alle vantro: Nu vil hun gerne hjem

Sally Jones har rekrutteret jihadister og opfordret til angreb i Storbritannien og Danmark. Men nu vil hun hjem fra Islamisk Stats hovedstad, Raqqa.

storybild

Koalitionsstyrker er i gang med at rydde Islamisk Stats to højborge i Mosul i Irak og Raqqa i Syrien, og det har fået mange IS-terrorister til at lede efter udveje fra det selverklærede kalifat.

En af dem, der nu har fået kolde fødder, er den britiskfødte tidligere punk-sangerinde, Sally Jones, der tog sin søn med til Islamisk Stats hovedstad, Raqqa, hvor hun giftede sig med en nu afdød jihadist.

USA: Soldater bryder IS' defensiv og trænger ind i Raqqa
USA: Soldater bryder IS' defensiv og trænger ind i Raqqa

- Hun græd, og hun vil gerne tilbage til Storbritannien, men Islamisk Stat forhindrer hende, fordi hun er en militær-hustru. Hun sagde til mig, at hun vil hjem til sit land, siger en afhoppet IS-hustru ved navn Aisha, til Sky News, der har interviewet hende i en flygtningelejr i Syrien.

Sally Jones var gift med jihadisten Junaid Hussain, der var ansvarligt for terrorgruppens digitale operationer, og som blev dræbt af et missil fra en amerikansk drone.

Hendes 12-årige søn er med hende i Raqqa, hvor det formodes, han har været med til at henrette fanger.

Knap 5000 mister livet i kampe i Irak på blot en måned
Knap 5000 mister livet i kampe i Irak på blot en måned

Sally Jones har været meget aktiv på sociale medier, som hun har brugt til at rekruttere jihadister fra Vesten, og true med angreb i Europa - blandt andet et arrangement i København i 2015, hvor foreningen 'Stop Islamisering af Danmark' fremviste Muhammed-tegninger.

Ifølge flere britiske medier, er hendes chancer for at undslippe kalifatet dog meget små, da hun er højt på koalitionens liste over mål, der aktivt arbejdes på at likvidere.

Dansker anholdt i Spanien mistænkt for at kæmpe for IS
Dansker anholdt i Spanien mistænkt for at kæmpe for IS

Den amerikanske topdiplomat, Brett McGurk udtalte så sent som i marts til BBC, at de 3000-3500 Islamisk Stats-krigere, der er tilbage, må forvente at dø der.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Dansk pop-ikon skal synge...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx