Af - 18/02-16 19:05; Opdateret: 18/02-16 19:19

Bange for edderkopper? Her er forklaringen på din angstBange for edderkopper? Her er forklaringen på din angst

Ny forskning viser, at din hjerne spiller dig et puds.

Bildstrecke im Grossformat »
Ved at gøre rent kan blandt andet man fjerne edderkoppeæg, så potentielle edderkopperbabyer ikke bliver til noget. Gennem revner og huller kommer edderkopper ofte ind i huset. Det er derfor en rigtig god idé at dække dem til, så de ottebenede får svært ved at komme ind. Dyr er naturligt gode til at jage andre dyr, og det kan man lige så godt udnytte til noget positivt . Fremfor at katten kommer slæbende med døde rotter, kan man forsøge at træne sin hund eller kat til at fange edderkopper i stedet. Lys tiltrækker alle de dyr, som edderkoppen gerne mæsker i sig. Ved at have tændt lys om natten og dermed invitere edderkoppens livretter ind, kan man være ret sikker på at lokke edderkopper indenfor. Edderkopper har noget mod sur lugt. Dette kan udnyttes ved at lægge eksempelvis appelsin- eller citronskræller, de steder, man ofte finder de små djævle. En anden lugt, som edderkopperne hader, er lugten af pebermynte. Ved at blande pebermynteolie med vand, kan man lave en god "afskræknings-mikstur", som kan sprayes et par gange om dagen rundt omkring i huset for det bedste resultat. Der findes mange forskellige edderkoppe-fælder på nettet. Det er en human måde at fange spindlerne på og kan også gøres til at sjov leg. Som sagt tidligere er edderkopper ikke specielt glade for en række forskellige lugte. Én i rækken er den specielle lugt af cedertræ, som er et materiale, der bruges til alle slags møbler. Invester derfor i en lækker cederlænestol, læn dig tilbage i den og nyd, at dit hus nu (forhåbentlig) er edderkoppefrit.

Sådan slipper du af med edderkopper!

Bliver du grebet af angst og skriger højt ved synet af en edderkop? Så har et forskerhold netop præsenteret ny viden, som kan hjælpe dig med at forstå, hvorfor du bliver så bange.

Forskerne fra Ben-Gurion University of the Negev i byen Beersheba har fundet ud af, at araknofobers hjerne spiller dem et puds, når de ser en edderkop. Er du bange for edderkopper, tror du nemlig helt automatisk, at de er større, end de i virkeligheden er. Det skriver USnews.

TV: Mand stikker sin hånd ind i et mørkt hul og får det KLAMMESTE med ud
TV: Mand stikker sin hånd ind i et mørkt hul og får det KLAMMESTE med ud

I et forsøg præsenteret i Biological Psychology blev deltagerne præsenteret for en række billeder af edderkopper og andre neutrale billeder eksempelvis af sommerfugle. Det viste sig, at de deltagere, som var bange for edderkopper også vurderede dem til at være større.

- Vi fandt frem til, at selv om personer med både høj og lav grad af araknofobi vurderede edderkopper til at være meget ubehagelige, var det kun de meget frygtsomme deltagere, som overvurderede edderkoppernes størrelse, siger Tali Leibovich, førende forsker på undersøgelsen i en pressemeddelelse.

Guide: Sådan slipper du af med edderkopper
Guide: Sådan slipper du af med edderkopper

Ifølge forskerne er der tale om mekanismer i deltagerne, som leder tankerne hen imod den evindelige diskussion om hønen og ægget.

- Denne undersøgelse rejser også flere spørgsmål som: Er det frygt, der udløser størrelsesforstyrrelsen, eller måske er størrelseforstyrrelsen det, der forårsager frygten i første omgang.

Fremtidige studier, som skal prøve at besvare netop de spørgsmål, kan blive brugt til at udvikle behandlinger til forskellige fobier, mener forskerholdet.

LÆS OGSÅ: Aldrig mere edderkopper: Er dette løsningen for alle edderkoppe-hadere?

LÆS OGSÅ: Dør edderkopper af at blive støvsuget? Få svar her!

LÆS OGSÅ: Det er sundt at have edderkopper i dit hjem

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx