Af - 26/07-16 16:14

Ny rapport: Tatoveringsblæk kan give dig kræft - især én farve er den værsteNy rapport: Tatoveringsblæk kan give dig kræft - især én farve er den værste

En ny rapport viser de skadelige sider af kropsudsmykning med blæk.

Bildstrecke im Grossformat »

Nogle tatoveringer kan dog været mere hjælpsomme end skadelige.

At få en tatovering er naturligvis ikke helt ufarligt. Blækket kan nemlig indeholde skadelige farvestoffer og forårsage alvorlige lidelser, og der er især én farve, der er farligere end de andre, skriver Mirror.

Tatovør fængslet: Gav hende en penis på ryggen i stedet for yin og yang
Tatovør fængslet: Gav hende en penis på ryggen i stedet for yin og yang

Det Europæiske Kemikalieagentur har udarbejdet en rapport, der har til formål at sætte fokus på sammensætningen af kemikalier i tatoveringsblæk, og forbyde de mest skadelige i EUs medlemslande, for dermed at mindske risikoen for at blive syg efter en tur hos tatovøren.

Vild mis: Netflix-stjerne viser sin nye tatovering
Vild mis: Netflix-stjerne viser sin nye tatovering

Ifølge Mirror har ECHAs undersøgelse konkluderet, at den røde farve er den farligste, når det kommer til udslæt, allergi og generel irritation af huden. ECHA har samtidig fundet ud af, at kemikalierne kan fremme risikoen for kræft.

WOW: 15 VIRKELIG dedikerede fan-tatoveringer
WOW: 15 VIRKELIG dedikerede fan-tatoveringer

Kemikalieagenturet ønsker at forbedre kontrollen af tatoveringsblæk, så sikkerheden forhøjes til samme niveau som med mad og medicin. Argumentet lyder, at blækket sprøjtes ind i huden, og derfor bør reguleres på samme plan som med indtag af fødevarer og lægemidler.

LÆS OGSÅ: Irina Olsens datter hyldet med ulovlig tatovering

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx