Af - 21/09-13 11:30

Konverteret muslim ville myrde engelsk prinsKonverteret muslim ville myrde engelsk prins

En konverteret britisk muslim havde i sinde at myrde engelske Prins Harry, har han fortalt politiet.

storybild

Prins Harry var målet for en islamistisk ekstremist, fordi han havde 'blod på hænderne' efter udstationering i Afghanistan. (Billede: Polfoto/AP/Charles Dharapak)

En irsk-født konverteret muslim har indrømmet over for britisk politi, at han havde ‘fremskredne planer’ om at slå Englands Prins Harry ihjel.

31-årige Ashraf Islam, født Mark Townley, sagde, at prinsen havde ‘blod på sine hænder’ efter at have været udstationeret i Afghanistan med britisk militær to gange. Det skriver The Telegraph.

Til en hørelse om strafudmåling sagde anklager Lynne Townley, at Islam planlagde at forklæde sig som turist og skyde prinsen med en pistol, han ville fratvinge fra en af prinsens vagter. Det blev bakket op af et dokument, man fandt på hans computer.

- Sigt efter målet. Ingen civile skal såres. Udklædningen er biker-looket. Brug pistol af lav kaliber på nært hold. Skal ikke ses på som islamistisk ekstremist, stod der i dokumentet.

LÆS OGSÅ: 11 islamister dømt for gigantplan om terror i Storbritannien

På hans computer fandt man også en video, der viste ham selv true med at slå prinsen ihjel. Derudover kunne man se, at han havde studeret prinsens sikkerhedsvagter.

Islam tilbragte ti dage i Thailand, hvor han skulle opbygge sin form. Herefter fløj han til London, hvor planen var, at han skulle udføre angrebet. Men han fik kolde fødder og gik ind på en politistation og indrømmede, at han ville myrde en højtstående person.

- Islam blev spurgt, hvilken specifik person, han planlagde at myrde. Her svarede han så, at det var Prins Harry. Han sagde, at han ville dræbe prinsen i morgen, sagde anklager Lynne Townley til høringen ifølge The Telegraph.

Ashraf Islams indrømmelse kom dagen efter mordet på den 25-årige britiske soldat Lee Rigby, der på brutal vis blev halshugget af en gruppe islamistiske ekstremister på åben gade i London. Dette mord havde Islam fortalt betjentene, at han ikke var enig i, da ofret var ‘et blødt mål’.

LÆS OGSÅ: Halshugget på åben gade - kan være terror

At såre andre mennesker var forkert, sagde han, men ‘Prins Harry havde valgt sin levevej, og han havde blod på sine hænder for magt og profit,’ lød det fra den konverterede muslim.

Islams strafudmåling er blevet udsat til 1. november, mens han bliver underlagt en mental undersøgelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Mary fik Frederik til at græde: Læs...
bt.dk
Ny gade til dine børns barndom? Nu...
bt.dk
Dømt igen: Her er sandheden om Heidis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx