Af Berit Hartung - 19/12-17 12:26

12-årige piger stak deres veninde igen og igen: Deres egen forklaring er grusom 12-årige piger stak deres veninde igen og igen: Deres egen forklaring er grusom

Hvad fik to 12-årige amerikanske piger til at dolke deres jævnaldrende veninde flere gange og efterlade hende hjælpeløs, stærkt blødende og potentielt døende i en skov? Ja, skal vi tro deres egen forklaring, var det internet-monsteret Slender Man, der beordrede dem til det. Helt mirakuløst overlevede veninden. Retssagen mod de to piger går nu ind i sin afgørende fase.

Slenderman trailer - med lyd

Hvad fik to 12-årige amerikanske piger til at dolke deres jævnaldrende veninde flere gange og efterlade hende hjælpeløs, stærkt blødende og potentielt døende i en skov? Ja, skal vi tro deres egen forklaring, var det internet-monsteret Slender Man, der beordrede dem til det. Helt mirakuløst overlevede veninden. Retssagen mod de to piger går nu ind i sin afgørende fase.

19 gange stak den blot 12-årige Morgan Geyser en køkkenkniv hårdt ind i sin veninde, Payton Leutners, spinkle krop. Ét af knivstikkene ramte hende blot få centimeter fra hovedpulsåren. Da den unge gerningskvinde og hendes medsammensvorne, den også 12-årige Anissa Weier, stak af, var de da også overbeviste om, at veninden var død.

Dramaet begyndte en helt almindelig fredag aften i foråret 2014 i den søvnige by Waukesha i Wisconsin. Morgan havde fødselsdag og havde inviteret veninderne Anissa og Payton på overnatning.

De tre piger var ikke helt som de andre piger i deres klasse på Horning Middle School. De hørte ikke til blandt de populære, og de var alle tre lidt små og barnlige i forhold til de andre. Derfor fandt de sammen om deres store interesse for science fiction og rollespil.

På selve fødselsdagen brugte de flere timer på at stå på rulleskøjter og spille spil på nettet, og efter morgenmaden lørdag fortalte Morgan sine forældre, at de tre piger ville tage ud i en nærliggende skov og lege skjul.

Hvad forældrene ikke vidste var, at deres datter sammen med den ene af veninderne i flere måneder havde lagt planer for, hvordan de ville slå den tredje ihjel under legen.

Det bestialske overfald rystede hele USA, og siden har forældre, politi og retsinstanser forsøgt at finde svaret på, hvordan to små piger kunne finde på så grusom en handling. Og så endda med fuldt overlæg. Der var nemlig slet ingen form for uvenskab mellem pigerne på forhånd. I begyndelsen af året blev det virkelige drama også sendt som dokumentaren 'Beware the Slenderman' på HBO, som udover sagen også ser kritisk på nettets indflydelse på børn og unge. Sagen har også været meget omtalt i både amerikanske og internationale medier.

De to piger lokkede altså veninden ind i skoven og overfaldt hende. Det var Morgan, der førte kniven, mens Anissa så på.

Senere forklarede de, at det var internet-figuren Slender Man, der havde beordret dem til det. Pigerne troede simpelthen, at de blev nødt til at myrde Payton for at beskytte sig selv mod det fiktive monster.

Da de senere blev samlet op af en politipatrulje med tøjet smurt ind i blod, var de på vej mod Northwoods i Wisconsin, hvor de troede, at Slender Man bor. Planen var, at de ville bo i hans hus og forsøge at overbevise ham om, at de havde myrdet deres veninde for at gøre ham tilfreds.

Heldigvis var den hårdt sårede pige i stand til selv at slæbe sig ud på en skovsti, hvor Greg Steinberg kom kørende på sin cykel og fik øje på hende. Han slog straks alarm. Helt mirakuløst overlevede hun overfaldet uden mén.

Hendes to veninder tilstod med de samme knivoverfaldet, men hævdede samtidig, at de var uskyldige. Den ansvarlige var i deres verden den ansigtsløse Slender Man med krogede fingre og fangarme på ryggen. Problemet var blot, hvad de fleste sikkert godt kan regne ud, at det skræmmende uhyre kun findes på nettet. Han blev skabt af tegneren Eric Knudsen alias Victor Surge i 2009 i forbindelse med en konkurrence om at skabe et monster på sitet Something Awfull.

Ekspert: Joachim er et stærkere brand end Frederik - der er bare et 'men'

Begge piger har fået diagnosen skizofreni, og på et tidspunkt besluttede en domstol, at de begge skulle retsforfølges som voksne. Derfor risikerede de op til 65 års fængsel. Flere afgørelser har dog siden slået fast, at de var sindssyge i gerningsøjeblikket, og de blev i første omgang dømt til mindst tre års forvaring på en lukket psykiatrisk institution.

Morgans advokat, Anthony Cotton, siger Jyllands-Posten, at man netop har afsluttet en række psykiatriske undersøgelser af de to piger, og at der kan gå flere måneder, før der sker nyt i sagen.

»Om hun nu kan lukkes ud fra institutionen, vil blive afgjort om en måneds tid. Hvornår Anissas sag bliver endeligt afgjort, ved jeg ikke. Men begge sager vil være åbne et stykke tid endnu. Lige indtil dommeren får sat sig grundigt ind i resultaterne af de mentale undersøgelser. Herefter beslutter han, hvad der skal ske.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Avicii døde pludseligt: Nu udtaler...
bt.dk
Forbrugerombudsmanden advarer: Får du...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx