Af David Andersen - 28/04-15 22:59

Borgerservice: Savner livstegn fra syv danskere i NepalBorgerservice: Savner livstegn fra syv danskere i Nepal

Syv danskere, som menes at opholde sig i jordskælvsramte Nepal, har stadigvæk ikke givet lyd fra sig.

storybild

Jordskælvet i Nepal har kostet over 5000 mennesker livet. (Billede: Polfoto/AP)

Der er ikke nødvendigvis grund til bekymring, selvom Udenrigsministeriet stadig mangler livstegn fra danskere i Nepal. I øjeblikket mangler ministeriet kontakt til syv danskere i landet, oplyser chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau.

- Udenrigsministeriet mangler stadig kontakt til syv danskere, som menes at opholde sig i Nepal, lyder det sent tirsdag aften fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

Mirakel i Nepal: Reddet ud efter 80 timer under murbrokker
Mirakel i Nepal: Reddet ud efter 80 timer under murbrokker

Ifølge Ole Egberg Mikkelsen, chef i Udenrigsministeriets Borgerservice, kan den manglende kontakt skyldes mange ting.

- Nogle kan være på bjergvandring, og så ville de også under normale omstændigheder være uden for mobildækning i bjergene.

- Der kan sagtens være danskere, der opholder sig i bjergene, hvor der er flere dages vandring til en landsby, som de kan ringe fra, siger han.

Savnet siden jordskælv: Nu er Jacob og Johannes fundet
Savnet siden jordskælv: Nu er Jacob og Johannes fundet

Medarbejdere fra den danske ambassade i Nepals hovedstad, Kathmandu, rejser i øjeblikket rundt på hospitaler i det jordskælvsramte land for at undersøge, om danskere er indlagt, uden at Udenrigsministeriet ved det.

- Personalet arbejder i døgndrift, så der er brug for ekstra arbejdskraft, og derfor har vi fået forstærkning fra Danmark, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Dansker i Nepal: Det ser dystert ud i mange distrikter
Dansker i Nepal: Det ser dystert ud i mange distrikter

Efter Nepal lørdag blev ramt af et kraftigt jordskælv, vidste Udenrigsministeriets Borgerservice, at omkring 550 danskere befandt sig i Nepal. Siden er dette tal faldet, men præcist hvor mange danskere, der er i landet nu, vides ikke med sikkerhed.

- Vores indtryk er, at de fleste gerne vil videre, fordi situationen er, som den er. Det kan være svært at rejse rundt i landet, og de fleste danskere rejser ud af Nepal, siger Ole Egberg Mikkelsen.

- Vi fraråder, at man rejser ind i Nepal, med mindre det er meget nødvendigt, eksempelvis fordi man skal medvirke i nødhjælpsarbejde, siger han.

Dødstallet i Nepal efter lørdagens jordskælv er tirsdag oppe på 5057, oplyser landets indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

LÆS OGSÅ: Ny selfie-trend skaber vrede i Nepal

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx