30/04-14 23:54

Irsk toppolitiker afhøres om drab på kvindeIrsk toppolitiker afhøres om drab på kvinde

Lederen af det nordirske Sinn Fein, Gerry Adams, sættes i forbindelse med bortførelse og drab på kvinde i 1972

Lederen af det nordirske parti Sinn Fein, Gerry Adams, er onsdag blevet tilbageholdt og afhørt i forbindelse med bortførelsen og drabet på en kvinde i 1972.

Den 37-årige Jean McConville blev dræbt af den irske oprørsbevægelse IRA, som Adams var en del af. Sinn Fein er den politiske overbygning på den nu ophørte oprørsbevægelse.

Adams siger i en udtalelse, at han er uskyldig og ikke indblandet i sagen. Han betegner drabet, som en "grov uretfærdighed mod hende og hendes familie".

Politiet i Nordirland bekræfter, at en 65-årig mand henvendte sig på politistationen i Antrim onsdag aften og blev tilbageholdt. Sinn Fein bekræfter, at der er tale om Gerry Adams.

- I forrige måned sagde Gerry Adams, at han var villig til at mødes med politiet i forbindelse med Jean McConville-sagen. Det møde finder sted i aften, skriver Sinn Fein.

Enken McConville blev foran flere af sin 10 børn truet med våben og bortført fra sin lejlighed. Liget af hende blev fundet nedgravet på en strand i 2003. Fire år tidligere indrømmede IRA at have dræbt kvinden, fordi hun skulle have hjulpet britiske soldater, skriver The Guardian.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx