20/01-16 18:09

Taliban gik amok på pakistansk universitetTaliban gik amok på pakistansk universitet

Taliban-terrorister sneg sig ind på et universitet i Pakistans klanområder i tæt vintertåge og skød løs. Angrebet varede tre timer og efterlod mindst 25 døde.

storybild

(Billede: Polfoto/Anjum Naveed)

Mindst 25 mennesker blev dræbt og op mod 60 såret, da fire militante onsdag stormede et universitet i det urohærgede, nordvestlige Pakistan.

Blandt de dræbte er de fire, der i ly af tæt vintertåge klatrede over ydermurene til det velbevogtede Bacha Khan Universitet i Charsadda og åbnede ild med medbragte kalashnikov-geværer.

Bevæbnede mænd angriber universitet i Pakistan
Bevæbnede mænd angriber universitet i Pakistan

Angriberne skød og dræbte 17 studerende, en pedel, to gartnere og en lærer, inden pakistanske sikkerhedsstyrker efter tre timer nedkæmpede dem.

En overlevende mandlig studerende fortalte en nyhedskanal, hvordan han oplevede det, da gerningsmændene pludselig befandt sig i universitetets sovesale, hvor mange studerende lå og sov.

Taliban tager skylden: 21 meldes dræbt i angreb på universitet
Taliban tager skylden: 21 meldes dræbt i angreb på universitet

- De kom bagfra, og der blev skabt meget uro, siger han og fortsætter:

- Lærerne sagde til os, at vi skulle ud med det samme. Nogle gemte sig på badeværelserne.

Taliban tager skyld for angreb i Pakistan
Taliban tager skyld for angreb i Pakistan

Shabir Khan, som underviser på universitetet, var ved at forlade universitetets beboelseskompleks, da de bevæbnede militante begyndte at skyde.

- De fleste lærere og studerende var i klasseværelserne, da skuddene begyndte, fortæller Shabir Khan til Reuters.

Øjenvidne i Pakistan: Gerningsmændene stormede sovesale
Øjenvidne i Pakistan: Gerningsmændene stormede sovesale

- Jeg havde ingen idé om, hvad der skete, men jeg overhørte en sikkerhedsvagt tale i telefon, hvor han fortalte, at mange mennesker var blevet dræbt og såret, siger han.

Efter angrebet tog en lokal Taliban-fraktion skylden, mens en talsmand højere oppe i Taliban-systemet fordømte angrebet og kaldte det "uislamisk".

Den lærer, der blev dræbt, blev efterfølgende hyldet, fordi han ifølge øjenvidner tog kampen op og skød mod angriberne med en pistol.

Forsker: Angreb i Pakistan har stor symbolsk betydning
Forsker: Angreb i Pakistan har stor symbolsk betydning

- Derefter så jeg, at han blev ramt af en kugle. To militante skød mod ham, siger den geologistuderende Zahoor Ahmed, der selv flygtede over en mur.

Ifølge seniorforsker Mona Kanwal Sheikh fra Dansk Institut for Internationale Studier (Diis) er det ikke tilfældigt, at det gik ud over Bacha Khan Universitet.

- Universitetet har en særligt symbolsk værdi for Taliban, da det er opkaldt efter en sekulær, nationalistisk pashtuner. Talibans identitet er i radikal modsætning til det sekulære, siger hun.

LÆS OGSÅ: Pakistansk kemilærer redder studerende ved at skyde igen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx