Af Ritzau - 26/11-16 00:18; Opdateret: 26/11-16 05:26

Wisconsin vil genoptælle stemmerne fra præsidentvalgetWisconsin vil genoptælle stemmerne fra præsidentvalget

De Grønnes præsidentkandidat ved valget vil have ny optælling af stemmerne i Wisconsin og to andre delstater.

storybild

Jill Stein, kandidat for partiet De grønne ved præsidentvalget i USA, kræver genoptælling af stemmerne i delstaten Wisconsin. Hun ventes også at anmode om omtælling af stemmerne i Pennsylvania og Michigan. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Win Mcnamee)

Valgmyndighederne i delstaten Wisconsin i USA har fredag besluttet at gennemføre en omtælling af samtlige stemmer, der blev afgivet ved præsidentvalget 8. november.

Beslutningen er taget efter en officiel anmodning fra partiet De Grønnes præsidentkandidat, Jill Stein, samt en anden unavngiven kandidat. De ønsker begge at få stemmerne talt op på ny, skriver CNN.

Og valgkommissionen i Wisconsin vil efterkomme anmodningen.

- Kommissionen forbereder sig, som anmodet af disse kandidater, på at gå videre med en omtælling af stemmerne for USA's præsident, hedder det i en meddelelse på kommissionens hjemmeside ifølge Reuters.

Omtællingen skal ifølge en føderal lov være afsluttet senest 13. december.

Kommissionen oplyser, at processen sandsynligvis vil blive indledt i slutningen af næste uge.

Hvor meget det vil koste at gennemgå stemmesedlerne igen er uvist, men Jill Stein har gennem crowdfunding indsamlet mindst fem millioner dollar. Det oplyser hun på Facebook.

Hun skønner, at omtællingen i Wisconsin vil koste omkring 1,1 million dollar.

Jill Stein sagde tirsdag i denne uge ifølge International Business Times, at hun vil forsøge at få stemmerne talt op på ny i tre delstater.

Ud over Wisconsin drejer det sig om Pennsylvania og Michigan.

Hun forklarede tidligere fredag, at anmodningen skyldes et ønske om at teste integriteten af det amerikanske valgsystem.

Formålet er ikke at underminere Republikaneren Donald Trumps sejr, understreger hun.

Men kun en grundig gennemgang af resultaterne i de tre stater kan forsikre amerikanerne om, at valgresultaterne er til at stole på, mener hun.

Donald Trump løb med sejren i Wisconsin og Pennsylvania. Og fredag kom det endelige resultat for Michigan efter en fintælling.

Også her vandt Trump en snæver sejr ifølge International Business Times.

Ifølge Reuters er sandsynligheden for, at en omtælling i Wisconsin, samt muligvis også i Michigan og Pennsylvania, kan ændre på det endelige udfald af præsidentvalget meget lille.

- Trump slog i Pennsylvania Clinton med 70.010 stemmer, i Michigan med 10.704 stemmer og i Wisconsin med 27.257 stemmer, skriver nyhedsbureauet.

Tidsfristen for at anmode om en omtælling af stemmerne i Pennsylvania er mandag. For Michigan skal en anmodning senest indgives onsdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx