Af Ritzau/Christian Hansen - 28/10-16 22:00; Opdateret: 29/10-16 09:32

Nye e-mails trækker Clinton ind i penis-skandaleNye e-mails trækker Clinton ind i penis-skandale

De nye e-mails, som FBI har fundet relateret til Clintons e-mail-sag, er fundet i forbindelse med anden sag.

storybild

De nye e-mails der er dukket i sagen om Hillary Clintons private mailkonto, er angiveligt fundet hos den skandaleramte politiker Anthony Weiner, der er gift med en af Clintons rådgivere, Huma Abedin. (Billede: Reuters/Eric Thayer)

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, vil undersøge nye e-mails, der relaterer sig til præsidentkandidat Hillary Clintons omstridte e-mail-sag.

Det nye materiale blev ikke fundet på Clintons private server, som tilfældet har været tidligere.

De er fundet på elektroniske enheder, der tilhører Huma Abedin og hendes mand, den amerikanske politiker Anthony Weiner. Det skriver avisen New York Times.

Abedin er en af Clintons rådgivere. Hendes mand, Anthony Weiner, har været involveret i tre sexskandaler. Han er tidligere medlem af Repræsentanternes Hus.

Anthony Weiner har været forsidemateriale på de amerikanske tabloidaviser, fordi han eksempelvis har sendt billeder af sig selv i underbukser, hvor konturerne af hans penis er meget tydelig


FBI undersøger ifølge New York Times tekstbeskeder, som Weiner har sendt til en 15-årig pige i North Carolina.

Det var i et brev til flere medlemmer af Kongressen, at chefen for FBI, James Comey, skrev, at FBI havde fundet nye e-mails, der relaterede sig til Clintons e-mail-sag.

Comey har sagt, at det er uklart, hvor betydningsfuldt det nye materiale er. Han ved desuden ikke, hvor lang tid de nye undersøgelser vil vare.

Det Hvide Hus siger ifølge Reuters, at der ikke er sket noget, som ændrer præsident Barack Obamas syn på præsidentkandidat Hillary Clinton.

Det var gennem medierne, at Det Hvide Hus fik kendskab til, at FBI har fundet nyt materiale i Clintons e-mail-sag, der skulle undersøges.

Clintons kampagnechef, John Podesta, kræver, at FBI straks giver mere information om de seneste e-mails, som er dukket op.

- FBI-chefen skylder det amerikanske folk straks at give de fulde detaljer omkring, hvad han nu undersøger.

- Vi er sikre på, at dette ikke vil give anledning til nogen konklusioner, der er anderledes end dem, som FBI nåede frem til i juli, siger han ifølge Reuters.

I juli besluttede USA's justitsminister, Loretta Lynch, efter indstilling fra FBI at lukke den omstridte sag. Dermed slap Clinton for at blive retsforfulgt.

Sagen går tilbage til Clintons tid som udenrigsminister, hvor den demokratiske præsidentkandidat blandt andet brugte en privat e-mailkonto til at kommunikere i embeds medfør.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx