Af Mads Brandsen - 18/10-17 17:21

Mand blev reddet fra Taliban: Troede ikke sine egne ører, da han hørte hvem der var blevet præsident i USAMand blev reddet fra Taliban: Troede ikke sine egne ører, da han hørte hvem der var blevet præsident i USA

Hvad ville du mon tænke?

Familie blev holdt fanget i årevis hos militant gruppe - nu er de fri

Hvad der skulle have været en god oplevelse i oktober for fem år siden, endte som et mareridt for Caitlin Coleman og hendes mand, Joshua Boyle.

Parret og deres to børn blev på en backpackerrejse kidnappet af medlemmer af guerillabevægelsen Haqqani-netværket i Afghanistan og blev ikke løsladt før sidste onsdag.

Mens de blev holdt fanget, var det særdeles småt med informationer fra omverdenen. Både aviser, bøger og film var bandlyst. Parret opdagede først, at Justin Trudeau i november 2015 blev ny premierminister i Canada, da de blev løsladt.

Hvis parret bad om noget læsestof eller andet, der kunne lindre kedsomheden, kom gidseltagerne med en stak beskidte tallerkner.

Da Joshua Boyle blev tvunget til at medvirke i en video for at bevise, at han stadig var i live, fortalte en af gidseltagerne ham, at Donald Trump var blevet præsident i USA. Men det kunne han ikke opfatte som andet end en joke, fortæller han i et interview med den canadiske avis Toronto Star.

»Det strejfede mig slet ikke, at han var oprigtig,« siger Joshua Boyle til avisen.

I løbet af de fem år i fangenskab fødte Caitlin parrets tredje barn, som senere blev dræbt af oprørerne. Caitlin Coleman blev desuden voldtaget af gidseltagerne, som hendes mand har en kras karakteristik af:

»Vi taler om mennesker, der udelukkende er beregnende i deres relationer til andre. De har ingen rigtige venner, kun følgesvende. De har ingen koner eller børn. Dem, vi mødte, som ikke var forældreløse, talte om, at de hadede deres forældre,« siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Princess Natascha tordner mod dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx