Af Michel Wikkelsø Davidsen - 21/10-17 16:27

Svensk fodbolddarling afslører: Blev voldtaget af verdensstjerneSvensk fodbolddarling afslører: Blev voldtaget af verdensstjerne

En kvindelig svensk fodboldspiller står nu frem og fortæller, hvordan en verdenskendt fodboldstjerne udnyttede hende seksuelt.

storybild

(Billede: Instagram: @alexandranordd)

Kvinder verden over samles i disse dage på de sociale medier med hashtagget #metoo. Det handler om mænd, der går langt over stregen og bryder kvindernes grænser, og det handler om at stå op imod disse mænd, som ikke kan opføre sig anstændigt.

Og nu står den svenske fodboldspiller Alexandra Nord frem med sin historie.

Alexandra Nord spiller til daglig professionel fodbold for QPR Ladies, der hører til i London, og det var netop i London, at den svenske fodboldspiller oplevede at blive sex-krænket af en Premier League-stjerne. Det fortæller hun på sin blog og til svenske Expressen.

Det skete i 2012, da hun netop var kommet til London og bare var 19-20 år gammel.

»På en af klubberne, som dengang hed China White, var der en spansk fyr, som henvendte sig til mig. Jeg var ikke tiltrukket af ham overhovedet, men han lykkedes med at få overtalt mig og min ven til at komme over til hans bord og få en drink. Han præsenterede sit navn, og det sagde mig ikke så meget på det tidspunkt, men så googlede han sig selv og sagde, at han spillede fodbold i en spansk storklub. Jeg, som også spillede fodbold, startede selvfølgelig med at snakke fodbold, og vi fandt en fælles interesse. Han fortalte, at han aldrig havde mødt en kvindelig fodboldspiller før og syntes, at det var fedt,« skriver Alexandra Nord.

Alexandra Nord og veninden undskyldte sig for at gå på toilettet, men vendte aldrig tilbage til fodboldstjernen, som hun har valgt at lade være anonym. Men et par uger senere stødte hun igen på den samme fyr, fortæller hun.

Feeels good to be back home

Et opslag delt af Alex (@alexandranordd) den

»Han er sammen med en anden pige, og jeg går bare forbi ham, og han slipper med det samme den anden pige og siger til mig: ”Hvor forsvandt du hen sidst? Jeg ventede på, at du skulle komme tilbage.” Så sagde han, at ”denne gang går du ingen steder”, og på samme tid som jeg føler mig smigret over, at en af verdens fodboldspillere har lyst til at hænge ud med mig, føler jeg mig lidt ubekvem, for jeg vil egentlig ikke være sammen med ham,« fortæller Alexandra Nord.

Den svenske fodboldspiller forsøger at slippe af med den spanske fodboldstjerne på den ene og den anden måde. Men Alexandra Nord blev til sidst overtalt til at tage med til efterfest hos fodboldstjernen - kun for at flygte væk i en taxa kort efter ankomsten.

Men der gik et par måneder, og så var han der igen, den spanske fodboldstjerne. Uden for en natklub sad han i sin Lamborghini, da Alexandra Nord var blevet væk fra sin veninde og ikke kunne få fat i hende på sin telefon.

»Mindet er som sagt lidt utydeligt, men jeg husker, at han forsøger at overtale mig til at tage på hotel, og jeg, som er påvirket (af alkohol) og træt, går med på det under kravet 'at jeg skal have mit eget værelse',« skriver Alexandra Nord.

Men hun får ikke sit eget værelse, og i stedet lægger hun sig træt og udmattet på sengen i det store værelse med fodboldstjernen. Med alt sit tøj på.

»Jeg vågner tidligt på morgenen ved, at jeg ikke har noget tøj på den nedre del af kroppen. Da jeg faldt i søvn, havde jeg både strømpebukser og trusser på. Det er jeg helt sikker på. Oveni det kan jeg mærke, at fyren lægger ovenpå mig med dele af sin krop, som absolut ikke burde være der. Min første reaktion var vrede, så blev jeg flov og tænkte, at jeg måske var gået med på noget? Jeg mindes jo ikke alt, jeg havde sagt og gjort aftenen inden. Hvad jeg dog mindes er, at jeg aldrig havde lyst til at havne i den situation – jeg havde trods alt forsøgt at komme af med den her fyr flere gange tidligere, og selv om jeg her og der skulle have givet sendt signaler, der indikerer noget, giver det ikke NOGEN ret til at tage på MIN krop UDEN min tilladelse,« skriver Alexandra Nord.

Alexandra Nord slap ud af hotelværelset og ned i lobbyen, hvor hun tidligt på morgenen blev mødt af hoteldirektøren, som sørgede for en taxa til hende. Hun var ked af det, og det blev ikke bedre, da spillerens agent ringede et par dage senere og bad hende om ikke at tale om episoden.

Det har Alexandra Nord ikke gjort – før nu. Og det er der en helt særlig grund til. Nemlig #metoo-kampagnen, der startede som en reaktion på Hollywood-filmproducenten Harvey Weinstein adskillige overgreb på nogle af filmbyens store stjerner.

»At jeg vælger at fortælle om hændelsen nu, handler om, at jeg vil løfte problemet. Jeg har venner, som har prøvet næsten præcis det samme eller lignende situationer med andre fyre – selv andre fodboldspillere. Hvad er det, der får fyre til at tro, at deres opførsel er okay? Hybris? Uvidenhed? Eller er det et kulturspørgsmål?,« spørger Alexandra Nord, inden hun kommer med en opfordring.

»Til alle piger, som læser det her, men også mænd: Husk på, at DU ejer retten over, hvornår, hvordan og hvem der må røre din krop!«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx