Af - 06/12-15 19:53

Coca-Cola kæmper for sit 'fede' rygteCoca-Cola kæmper for sit 'fede' rygte

Coca-Cola stopper sine milliongaver til netværk af ernæringseksperter, som skulle sige, at det er mangel på motion, og ikke sodavand, som gør fed.

storybild

(Billede: Polfoto)

Nedlæggelsen af det globale netværk, GEBN, skyldes, at Coca-Cola er kommet i strid modvind, efter at det i sensommeren blev afsløret, at Coca-Cola har etableret og støttet netværket med cirka 33 millioner kroner.

- Jeg mener, at GEBN blot var megafon for Coca-Cola, og nu hvor de har besluttet ikke at donere penge til det, så lukker det af sig selv, og det siger jo en del om, hvad meningen var fra starten, forklarer fedmeforsker Yoni Freedhoff, Ottawa Universitet i Canada, som var den første som kritiserede Coca-Cola's rolle.

Lige om lidt: Coca-Cola er klar med ny variant i Danmark
Lige om lidt: Coca-Cola er klar med ny variant i Danmark

GEBN, som havde den danske fedmeforsker Arne Astrup som medlem af bestyrelsen, er siden, af amerikanske sundhedsmyndigheder, blevet beskyldt for at have overtaget tobaksindustriens tidligere metoder til at skjule risikoen ved at ryge.

Budskaberne om Coca-Colas netværk blev mødt med skarp kritik fra danske eksperter i august, hvor også metroxpress fremlagde netværkets danske bestyrelsesmedlem og forbindelse til Coca-Cola.

Avis: Coca-Cola vil købe dansk producent
Avis: Coca-Cola vil købe dansk producent

TV: Her dropper Coca Cola ikonisk logo
TV: Her dropper Coca Cola ikonisk logo

- Man kan ikke bare drikke og spise løs og så tro, at man kan motionere sig fra det, kritiserede blandt andre Preben Westergaard Hansen, ernæringsekspert Metropol.

Den voldsomme kritik af Coca-Cola har desuden medført, at virksomheden nu har fyret sin mangeårige chefforsker, Rhona Applebaum, som havde designet netværkets arbejdsmetoder, samt at en række amerikanske universiteter har sendt millioner af donationer tilbage til Coca-Cola.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx