Af Ritzau - 12/05-16 04:16

Australsk premierminister i valgkamp rodet ind i Panama-lækAustralsk premierminister i valgkamp rodet ind i Panama-læk

Australiens Malcolm Turnbull er nævnt i papirer om skattely. Han skulle dog ikke have gjort noget forkert.

storybild

Australiens premierminister, Malcolm Turnbulls, navn står i de såkaldte Panama-papirer. Det er kommet frem midt under den australske valgkamp. Arkivfoto (Billede: Reuters/Pool)

Den australske premierministers navn er at finde i de såkaldte Panama-papirer ifølge erhvervsmediet Australian Financial Review (AFR).

Malcolm Turnbull, der for få dage siden udskrev parlamentsvalg til afholdelse i juli, menes dog ikke at have gjort noget ulovligt, lyder det.

Panama-papirerne stammer fra en lækage fra det panamanske advokatfirma Mossack Fonseca, der har hjulpet adskillige firmaer og privatpersoner med at oprette selskaber, der kan bruges til at unddrage skattebetalinger.

Premierminister Turnbull har ifølge AFR været direktør i et firma med base på De Britiske Jomfruøer.

Det hele ligger en del år tilbage. Turnbull, som har skabt en formue inden for bankverdenen, blev i 1993 en del af bestyrelsen i selskabet Star Mining NL, der er noteret i Australien.

Premierministeren blev efterfølgende ansat som direktør i datterselskabet Star Technology Services med hovedsæde på De Britiske Jomfruøer. Datterselskabet stod som ejer af koncernens andel i et sibirisk guldmineprojekt.

Star Technology Services blev ifølge AFR oprettet og administreret af Mossack Fonseca, der er blevet kendt verden over efter den enorme lækage.

Turnbulls navn står ikke i den database, der er blevet gjort tilgængelig for offentligheden, men et sted i de oprindelige 11,5 millioner dokumenter, som kun en række journalister har adgang til.

En talsmand for Australiens premierminister siger, at Turnbull ikke var klar over, at selskabet havde været administreret af Mossack Fonseca.

Turnbull forlod direktørposten i 1995 med den begrundelse, at han havde travlt med sit øvrige arbejde i Australien.

Malcolm Turnbull har været premierminister siden september sidste år, hvor han kom til magten efter et opgør med den nu tidligere partileder i det liberale parti Tony Abbott.

Der er parlamentsvalg 2. juli, og de nuværende meningsmålinger viser dødt løb mellem den nuværende regeringskoalition og oppositionen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Bookmaker har fået ny favorit: Han...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx