Af Niels Pedersen - 09/12-17 19:17

Monicas syvårige søn lugtede noget underligt: Hendes advarsel deles igen og igenMonicas syvårige søn lugtede noget underligt: Hendes advarsel deles igen og igen

Norske Monica Bakk Engdals syv-årige søn var lagt i seng, men pludselig kunne hun høre, at han bankede i væggen inde på sit værelse.

storybild

Drengen på arkivbilledet har ikke noget med sagen at gøre. (Billede: Iris (modelfoto). )

Da hun gik ind til ham, klagede drengen over en 'underlig' lugt, som moren også hurtigt fik færten af.

Monica Bakk Engdal gav sig til at undersøge, hvor lugten kom fra, og da hun opdagede årsagen, gik det op for hende, at det kunne være gået helt galt. Nu advarer hun alle andre om en brandrisiko, som rigtig mange udsætter sig selv for uden at vide det.

Det skriver norsk TV 2.

Den syvårige dreng havde, før han gik i seng, opladet sin iPad i sengen. Efterfølgende trak han den ud af stikket, men lod det blive siddende i stikkontakten. Opladerens ledning lå inde i en uldtrøje, som stadig lå i sengen. Her havde ledningen ligget og ulmet, og da Monica Bakk Engdal fandt den, var den brændt helt over.

Hun er lettet over, at sønnen bemærkede lugten, og det blev opdaget i tide. Men hun er også bekymret over, hvor let der kunne være opstået en brand.

»Det her er farligt. Jeg har skåret det ud i pap overfor børnene. Jeg tror, børnene har forstået alvoren nu, for at sige det som det er,« siger Monica Bakk Engdal til norsk TV 2.

Efter hændelsen har hun advaret mod at lade opladere blive siddende i stikkontakten, når de ikke er i brug.

'Folkens! Før I går i seng, skal i tage opladere ud af stikkontakten. Denne oplader sad i stikkontakten på børneværelset, var ikke forbundet til en telefon eller iPad, men lå i en uldtrøje. Det gik heldigvis godt, fordi vi var hjemme, vågne og fordi vores dreng syntes, det lugtede underligt. Godnat og sov godt,' skriver Monica Bakk Engdal i opslaget, som i skrivende stund er blevet delt næsten 4.000 gange.

Det er ikke et nyt fænomen, at mobilopladere kan udgøre en brandfare. For to år siden opstod der brand i et rækkehus i Hobro - med al sandsynlighed fordi beboerne havde efterladt en telefon til opladning, mens de var taget på campingtur.

Netop på grund af brandfare fraråder Sikkerhedsstyrelsen i Danmark, at folk oplader deres mobiler om natten.

- Brug en oplader, som passer til det, der skal lades op.

- Lad ikke op om natten, hvor du ikke kan holde øje med opladeren.

- Tjek at stik og ledning ikke har synlige skader, før du tilslutter opladeren.

- Læg ikke opladeren på et brandbart underlag, fx i sofaen eller sengen.

- Tjek, at opladeren ikke bliver meget varm under opladningen.

- Dæk ikke opladeren til, så den bliver overophedet.

Kilde: Sikkerhedsstyrelsen

Har du fået hørt ugens nye afsnit af BTMX-podcasten 'Vi elsker clickbait'? Download det gratis i Itunes eller lyt med her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk sangerinde skal giftes
bt.dk
Spækhuggere set ved dansk havn: 'Det...
bt.dk
Agent i stor kritik af...
bt.dk
Mål-Pål slog til: Hobro slog tamt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx