Af Ritzau - 19/07-16 18:28; Opdateret: 19/07-16 19:00

Boris Johnson vil ikke undskylde fornærmelserBoris Johnson vil ikke undskylde fornærmelser

Der er vigtigere ting at tage sig til end at undskylde tidligere fornærmelser, mener den nye udenrigsminister.

storybild

Storbritanniens nyudnævnte udenrigsminister, Boris Johnson er mere kendt for sine bombastiske udmeldinger end sine diplomatiske evner. (Billede: Reuters/Pool)

Den nye britiske udenrigsminister, Boris Johnson, mener ikke, at han bør undskylde for de kommentarer, han tidligere har rettet mod en række verdensledere.

På et pressemøde tirsdag forklarede han, at kommentarerne er blevet misforstået.

- Vi kan bruge rigtig lang tid på at gennemgå en masse ting, som jeg har skrevet i løbet af de seneste 30 år – alt sammen noget, som jeg mener er blevet taget ud af en kontekst.

- Men det er ligegyldigt, og vi har nogle alvorlige udfordringer, der kræver vores opmærksomhed i dag, sagde Boris Johnson blandt andet på pressemødet, hvor den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, også deltog.

Boris Johnson blev noget overraskende udnævnt som Storbritanniens nye udenrigsminister for mindre end en uge siden af Theresa May, der overtog posten som premierminister efter David Cameron.

I løbet af sin tid på den politiske scene har den tidligere London-borgmester fornærmet udenlandske stats- og regeringschefer adskillige gange. Blandt andet i valgkampen forud for briternes beslutning om at forlade EU.

Her beskyldte han USA's præsident, Barack Obama, for at være negativt indstillet over for det britiske imperium, fordi præsidentens kenyanske rødder medførte en "nedarvet modvilje" mod Storbritannien.

Tilsvarende har han lagt sig ud med Obamas partifælle Hillary Clinton, da han i 2007 beskrev hende som en kvinde med farvet blond hår, surmulende læber og en stålsat stirren som en sadistisk sygeplejerske på et psykiatrisk hospital.

Boris Johnson har også sendt en hilsen til Hillary Clintons kommende modstander i præsidentvalgkampen, da han sagde, at den eneste grund til, at han ikke ville besøge visse dele af New York, var den reelle risiko for at møde Donald Trump.

Og så sent som i maj gjorde han sig bemærket ved at vinde 1000 pund i en kontroversiel konkurrence med et digt, hvor han beskrev Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, have sex med en ged.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx