Af - 11/09-16 11:19

Klimaforandringerne  påvirker dine karaktererKlimaforandringerne påvirker dine karakterer

Klodens stigende temperatur påvirker ikke bare klimaet, det får også betydning for karaktererne på dit eksamensbevis, viser ny forskning

storybild

Se Ritzau: Kinesisk topmeteorolog advarer mod klimaforandringer. Kinas førende meteorolog har udsendt en skarp advarsel om klimaforandringer og siger, at stigende temperaturer kan få en enorm indflydelse i verdens mest folkerige land. (Billede: China Stringer Network)

Du er sikkert klar over, at de klimaforandringer, som jorden undergår lige nu, kommer til at påvirke din hverdag i fremtiden.

Ind til videre har debatten mest handlet om, hvordan de stigende temperaturer vil påvirke miljøet, og du har sikkert hørt, at havene kommer til at stige, at der kommer voldsommere storme, skovbrande, tørke og andre naturkatastrofer.

Klima-organisationer frygter at 2025-plan øger CO2-udlsip
Klima-organisationer frygter at 2025-plan øger CO2-udlsip

Men ifølge avisen New York Times viser ny forskning nu, at nogle af klimaforandringernes mest alvorlige konsekvenser kommer til at ramme vores kroppe og hjerner.

Den amerikanske økonomiforsker Jisung Park, der er tilknyttet det prestigefyldte Harvard University, har sammenlignet karakterer fra 4.6 millioner eksamener med temperaturer.

Rapport: Vi er
Rapport: Vi er "håbløst uforberedte" på klimaforandringer

Han kan nu dokumentere, at studerende, der tager en eksamen når temperaturen er 32 grader, har 12 procents større risiko for at dumpe, end studerende der tager eksamen, når temperaturen er 22 grader.

Forskningen viser også, at studerende, som går til eksamen på en varm dag, har en øget risiko for ikke at få sin eksamen til tiden.

Varmen påvirker også det, som eleverne lærer i løbet af året. Har en skole usædvanligt mange varme dage i løbet af et skoleår, præsterer eleverne dårligere til de eksamener, der svarer til de afsluttende eksamener på en gymnasiel uddannelse.

Varmen slog alle rekorder i marts
Varmen slog alle rekorder i marts

Det gælder også, selvom størstedelen af skolerne i forsøget har aircondition.

Den nye forskning har skræmmende perspektiver, fordi klimaforandringerne betyder, at temperaturerne stiger, og der vil dermed være flere og flere studerende, som bliver påvirket negativt af varmen.

Forskere advarer: Farlige klimaforandringer er kun årtier væk
Forskere advarer: Farlige klimaforandringer er kun årtier væk

Anden ny forskning viser også, at øgede temperaturer nedsætter vores produktivitet, øger dødeligheden, gør os mere voldelige og får kriminaliteten til at stige.

Lige nu ser det ud som om, 2016 bliver det varmeste år nogensinde, der er beskrevet i historien, og den nye forskning peger på, at det ikke kun er miljøet, som er dårligt udrustet til at klare varmen - vi mennesker er også.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx