Af - 15/04-16 09:49

Galt elle genialt? Snart kan du tage mobilen med i biografenGalt elle genialt? Snart kan du tage mobilen med i biografen

Direktøren for verdens største sammenslutning af biografer har udtalt, at de vil imødekomme unges mobilvaner ved at have mobilvenlige fremvisninger. Nordisk Film er ikke afvisende.

Bildstrecke im Grossformat »

Skal det være tilladt at bruge mobilen under forestillinger i biografen? Eller skal der simpelthen bare åbnes for idéen om forestillinger, hvor det er tilladt at bruge mobilen undervejs i filmen?

Det lyser hele salen op, det larmer og kan generelt være irriterende for andre biografgængere. Når fingrene kribler og mobilen bliver taget frem under filmen, kan det hurtigt skabe dårlig stemning i mørket.

I USA har debatten om mobilbrug i biografen endt med snak om at åbne for sektioner i salen - eller hele fremvisninger - hvor mobilafhængige kan mødes og se film sammen. Idéen kommer fra den nye direktør for verdens største biografoperatør, AMC Entertainment.

Så mange billetter solgte 'Klovn Forever' i weekenden
Så mange billetter solgte 'Klovn Forever' i weekenden

Det skriver det amerikanske teknologi medie The Verge.

- Beder du en 22-årig om at slukke mobilen og ikke ødelægge filmoplevelsen, så hører de ‘vil du være sød at skære din arm af over albuen,’ siger direktør for AMC Entertainments biografer, Adam Aron, ifølge The Verge, til Variety.

Vandet gik under filmen: Biograf hyldet for denne Facebook-reaktion
Vandet gik under filmen: Biograf hyldet for denne Facebook-reaktion

Han fortæller videre, at hans mål som ny direktør er at få den såkaldte ‘millennials’-generation til at gå lige så meget i biografen som den såkaldte ‘baby boom’-generation gjorde. For at nå det mål åbner han altså nu op for idéen om mobilvenlige biografer.

Direktør for Nordisk Film Biografer er ikke afvisende for idéen og fortæller, at det er noget, som de også har overvejet.

Kendte griner: Denne film så Støjberg
Kendte griner: Denne film så Støjberg

- Hvis der er en efterspørgsel efter fremvisninger, hvor mobilbrug er tilladt - hvorfor så ikke? En sektion i salen, hvor mobilbrug er tilladt kommer dog højst sandsynligt ikke på tale - det er som at blande varmt og koldt vand. Det går ikke, siger direktør John Tønnes til metroxpress.

Han påpeger, at de hos Nordisk Film Biografer har lavet studier baseret på gæsternes præferencer, hvor unge selv har svaret, at de er interesseret i en totaloplevelse, når de går i biografen.

TV: Her er biografen det er umuligt at holde sig vågen i
TV: Her er biografen det er umuligt at holde sig vågen i

- Unge vil gerne have mulighed for at dele oplevelsen på sociale medier, og det skal vi give dem mulighed for, men når filmen starter ønsker de unge også ro - også fra mobiltelefoner, siger John Tønnes.

For at tæmme de kriblende fingre henleder han på de små mobilspil, der kommer inden filmen går i gang. Én af deres idéer, som ifølge direktøren er ekstremt populære.

LÆS OGSÅ: Han filmede i en biograf: Får chokerende fængselsstraf

LÆS OGSÅ: Københavnsk biograf er på fallittens rand

LÆS OGSÅ: 'Forbudt for børn': Mor og baby smidt ud af bio

LÆS OGSÅ: Biograf stopper valgvideo efter massive klager

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Køb med hjertet uden at miste...
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Kommune har brugt flere millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx