Af - 24/04-14 18:29

Rusland rasler med sablen nær Ukraines grænseRusland rasler med sablen nær Ukraines grænse

Som modsvar til de ukrainske antiterroroperationer i Slavjansk, som foreløbig har kostet fem pro-russiske separatister livet, indleder Rusland nu militærøvelser nær Ukraines grænse.

storybild

Torsdag har ukrainske sikkerhedsstyrker angrebet flere kontrolposter i Slavjansk og dræbt mindst fem separatister. (Billede: Polfoto/AP/Mika Velikovskiy)

I disse dage ses en eskalering af volden i den østlige del af Ukraine, hvor ukrainske styrker torsdag har dræbt mindst fem pro-russiske separatister i angreb på kontrolposter i byen Slavjansk. Det har fået Rusland til at reagere både verbalt men, også ved at indlede militærøvelser tæt på den ukrainske grænse, det skriver CNN.

Putin advarer Ukraine: Jeres handlinger får konsekvenser!
Putin advarer Ukraine: Jeres handlinger får konsekvenser!

- Vi er nødsaget til at reagere på sådan en udvikling af situationen. Fra i dag starter øvelser af bataljoner nær grænsen til Ukraine, sagde den russiske forsvarsminister Sergei Shoigu, ifølge det russiske nyhedsbureau, RIA Novosti.

Ukrainsk militærfly beskudt over oprørsbyen Slavjansk
Ukrainsk militærfly beskudt over oprørsbyen Slavjansk

- Efter succesfulde skridt af ukrainske sikkerhedsstyrker i kampen mod terrorisme, har Rusland nu bevæget sig fra offentlige intimideringer til at demonstrere sin magt ved at koncentrere tropper nær vores østlige grænse. Det er en trussel mod vores lands sikkerhed, sagde Ukarines fungerende præsident, Oleksandr Turchynov, torsdag aften i en tv-tale, ifølge The Guardian.

Foto: Maskerede mænd i Ukraine er russiske soldater
Foto: Maskerede mænd i Ukraine er russiske soldater

Han tilføjede desuden, at Ukraine ikke har i sinde at give efter for terrorister.

- Vi vil ikke træde tilbage for trusler fra terrorister. Vi kræver, at Rusland stopper med at blande sig i Ukraines interne anliggender, sagde han.

Rusland udfører militærøvelser tæt på Ukraines grænse
Rusland udfører militærøvelser tæt på Ukraines grænse

Ruslands præsident, Vladimir Putin, udtrykte tidligt torsdag også bekymring over situationen og truede med, at der ville komme en russisk reaktion på den ukrainske fremfærd.

- Hvis regeringen i Kiev er begyndt at bruge militæret mod befolkningen i landet, så er det uden nogen tvivl en alvorlig forbrydelse, sagde han ifølge den statsejede tv-kanal Russia 24.

Ukraines hær er på vej ind i Slavjansk
Ukraines hær er på vej ind i Slavjansk

Han slog desuden fast at dette ville få 'alvorlige konsekvenser' for de ansvarlige personer og for forholdet mellem de to lande.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
10 køer fundet døde på ubeboet ø: Nu...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx