Af Ritzau - 30/11-16 16:16

Trump dropper sit imperium: Vil hellige sig præsidentposten på fuld tidTrump dropper sit imperium: Vil hellige sig præsidentposten på fuld tid

Det er en vigtigere opgave at være præsident end at stå i spidsen for Trump-forretningen, siger Donald Trump.

storybild

Kommende præsident Donald Trump vil vinke farvel til sin position i spidsen for Trump-imperiet. Det er vigtigere at stå i spidsen for USA som præsident. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Mandel Ngan)

USA's kommende præsident, Donald Trump, vil kappe sine bånd til sit forretningsimperium, så han kan fokusere på at være præsident.

- De juridiske dokumenter er ved at blive udfærdiget. De fjerner mig fuldstændig fra forretningerne. At være præsident er en langt vigtigere opgave, skriver Donald Trump på Twitter.

Republikaneren vandt det amerikanske præsidentvalg tidligere på måneden, og Trump kan flytte ind i Det Hvide Hus til januar.

Donald Trump er kendt som forretningsmand og har blandt andet ejendomme, hoteller og kasinoer i sin portefølje.

Efter alt at dømme vil Trumps arvinger drive virksomheden videre.

- Jeg holder 15. december et stort pressemøde med mine børn for at drøfte det faktum, at jeg forlader mine fantastiske forretninger fuldstændig for at kunne fokusere fuldt og helt på at styre landet og gøre USA mægtigt igen, skriver Trump.

- Selv om jeg lovmæssigt ikke er tvunget til det, føler jeg, at det er et vigtigt signal at sende, at som præsident har jeg ingen interessekonflikt i forhold til mine mange virksomheder, lyder det videre.

Donald Trump har i løbet af sin kampagne op til valget sagt, at han ville lade sine børn overtage styringen med familieimperiet, hvis han blev præsident.

Skeptikere har dog hele tiden peget på, at han ikke vil være vristet fri af interessekonflikter og kritisabel indflydelse ved at overlade forretningerne til sine voksne arvinger.

Trump Organization hed tidligere Elizabeth Trump & Son og blev grundlagt i 1923 af Donald Trumps farmor.

Donald Trump kom ind i virksomheden i 1968. Tre år senere overtog han virksomheden og omdøbte den til Trump Organization.

Konglomeratet har omkring 500 virksomheder, herunder forskellige hoteller i mange lande, ejendomme, golfbaner.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
Verdensmester om doping-mistænkt...
bt.dk
Han kom alene tilbage fra...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx