Af Webstud/AS - 12/12-17 11:56; Opdateret: 13/12-17 17:17

Tidligere Facebook-chef: Sociale medier ødelægger samfundetTidligere Facebook-chef: Sociale medier ødelægger samfundet

Først var det Sean Parker, Facebooks første præsident, som sablede det sociale medie ned i medierne. Nu får han følge af en tidligere vicepræsident, som mener, at Facebook ødelægger samfundet.

storybild

Chamath Palihapitiya blev vicepræsident hos Facebook for ti år siden. I en tale på Stanford Graduate School of Business fortalte han i november, at han føler sig 'enormt skyldig' over at have været med til at skabe Facebook.

Det skriver The Verge.

»Jeg føler, at vi har skabt værktøjer, der er ved at rive den sociale struktur for hvordan samfundet fungerer fra hinanden«, fortalte han de tilhørende og anbefalede dem at tage en lang pause fra sociale medier.

LÆS OGSÅ: Psykolog: Facebook får unge til at skade sig selv

Men hvad er det, Chamath finder så farligt ved SoMe-platformene?

»De kortsigtede, dopamin-drevne feedback loops vi har skabt, ødelægger den måde, samfundet fungerer på«, fortalte han med reference til den uendelige strøm af likes og kommentarer, og tilføjede, at det er et globalt problem.

LÆS OGSÅ: Halvdelen af de unge bliver stresset af at være online

Chamath Palihapitiya brugte et eksempel, hvor falske beskeder om kidnapning var blevet spredt på WhatsApp. Syv uskyldige blev lynchet.

Chamath bruger selv Facebook så lidt som muligt og hans børn 'må ikke bruge det lort'. Han fortæller dog også, at han føler, at Facebook gør mange gode ting i verden. Se interviewet herunder:

I en skriftlig udtalelse svarer Facebooks nordiske PR-afdeling på kritikken fra Chamath Palihapitaya:

'Chamath har ikke været hos Facebook i over sek sår. Da Chamath var hos Facebook, fokuserede vi på at bygge nye oplevelser med sociale medier og at brede Facebook ud til hele verden. Facebook var et meget anderledes firma dengang, og som vi er vokset, har vi indset, hvordan vores ansvar også er vokset. Vi tager vores rolle meget seriøs, og vi arbejder hårdt på at forbedre os. Vi har lagt meget arbejde i og foretaget mange undersøgelser med udefrakommende eksperter og akademikere for at forstå de effekter, vores tjeneste har på velfære, og vi bruger den viden til at informere vores produktudviklere,' lyder det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen ville besøge Schumacher: Fik...
bt.dk
William og Kate forundrer: Bryder...
bt.dk
'Den store bagedyst': Dommer så noget...
bt.dk
Ubådssagen: Derfor vil livstid være...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx