Af - 06/09-15 22:54

Internettet koger: Er der fundet en ske på Mars?Internettet koger: Er der fundet en ske på Mars?

Det er ikke længe siden, at man fandt rum-krabben - nu har man opdaget en mystisk ske, men der kan være en meget menneskelig forklaring, vurderer astronom.

Bildstrecke im Grossformat »

***Vurder selv i galleriet over artiklen***

Kære Andreas Mogensen - kan dit næste stop ikke være Mars, så vi kan få be- eller afkræftet nogle af de mange myter, der florerer om Mars?

Planeten er konstant omgæret af mystisk fra UFO-entusiaster, der mener, at de ser spøjse ting på den røde planet, og nu er det en rum-ske, der får folk til at undres. Bedøm selv:

Foto: Nasa

Det er fartøjet Curiosity Rover, der kører rundt på planeten og sender billeder hjem, der er skyld i hypen, der dog har en ganske simpel forklaring.

Seniorastronomen Seth Shostak har tidligere forklaret, at der er tale om et fænomen, der kaldes 'pareidolia', hvilket også kan være, når man ser dyr i skyerne. Det er hjernens evne til at se former i tilfældige objekter.

- Når folk sender mig sådanne billeder, er de generelt ret begejstrede, da de tror, at disse genstande symboliserer noget, som man ikke burde finde på den gamle støvede overflade af den røde planet, har Seth Shostak tidligere forklaret.

- Det er som regel en slags dyr, de ser, men nogle gange er det endnu særere ting som dele til biler, de ser. Måske de tror, at der er biler på Mars?, uddybede han.

Forsker: Her er forklaringen på mystisk rum-krabbe
Forsker: Her er forklaringen på mystisk rum-krabbe

Selv om Seth Shostak kan lyde som en rum-skeptiker, så er det ikke tilfældet. Faktisk har han udtalt, at man inden for 20 år vil finde bevis på liv i rummet, hvis man får midlerne til det.

LÆS OGSÅ: Nasa spotter planet: Det tætteste vi er nået Jorden 2.0

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx