Af - 05/08-14 22:01

Efter stor lækage: Er der en ny Snowden på spil?Efter stor lækage: Er der en ny Snowden på spil?

Ny stor lækage belaster den amerikanske efterretningstjenestes kamp mod terror. En ny whistleblower kan være på spil, mener CNN.

storybild

Edward Snowden har opholdt sig i Rusland i et år. (Billede: Polfoto/AP)

Et år efter den tidligere NSA-agent Edward Snowden lækkede fortrolige dokumenter fra den amerikanske efterretningstjeneste og flygtede ud af USA, er en ny whistleblower tilsyneladende på spil.

Det rapporterer CNN.

Beviset for, at der skulle være en 'ny Snowden', der lækker fortrolige dokumenter i USA, er ifølge CNN en artikel i internetmagasinet The Intercept, der blev publiceret i dag og bygger på lækkede dokumenter.

'Fryns' for agenter: Hygger sig med nøgenbilleder af fremmede
'Fryns' for agenter: Hygger sig med nøgenbilleder af fremmede

Siden er stiftet af Glenn Greenwald, der også publicerede flere af Snowdens lækkede filer sidste år. CNN citerer regeringskilder i USA for, at der formentlig er en ny person, der lækker materiale indefra.

Problematisk terrorliste
Hovedpåstanden i den ny afsløring er, at 40 procent af de personer, som står i USA's database over terrormistænkte, ikke har forbindelser til nogen terrorgruppe.

Danskerne splittede om Snowden skal bydes velkommen i Danmark
Danskerne splittede om Snowden skal bydes velkommen i Danmark

Ud af de 680.000 personer, der står i databasen, er 40 procent således 'ikke et kendt tilhørsforhold til en terrorgruppe', viser fortrolige dokumenter ifølge The Intercept.

Dermed udgør gruppen af personer uden tilknytning til en terrorgruppe en større andel end medlemmerne af Al-Qaeda, Hamas og Hezbollah tilsammen, skriver The Intercept.

Snowden:
Snowden:"Big things are happening in Denmark"

'Det tyder på det'
At der skulle være tale om en ny såkaldt whistleblower bygger blandt andet på, at de filer, som artiklen bygger på, er dateret august 2013 – altså efter Snowden flygtede til Rusland for at undgå at blive dømt i USA.
Samtidig har Glenn Greenwald skrevet på Twitter, at 'det synes at stå klart på nuværende tidspunkt', at der er en ny på spil.

To aviser får fornem journalistpris i USA
To aviser får fornem journalistpris i USA

Snowden: Danskerne bør være bekymrede
Snowden: Danskerne bør være bekymrede

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx