Af Marc Nicholas Thygesen - 31/03-15 10:48; Opdateret: 31/03-15 11:31

FN-chef om Syrien: Værste humanitære krise i vor tidFN-chef om Syrien: Værste humanitære krise i vor tid

Ifølge FN's generalsekretær har Syrien mistet årtiers menneskelig udvikling. Fire ud af fem lever i fattigdom.

storybild

(Billede: Polfoto/Uncredited)

Fire ud af fem syrere lever i fattigdom og elendighed, siger FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, der deltager i en international konference i Kuwait om den humanitære krise i Syrien.

- Det er den værste humanitære krise i vor tid. Syrien har mistet næsten fire årtiers menneskelig udvikling, siger Ban Ki-moon.

Danmark giver en kvart milliard til syriske ofre
Danmark giver en kvart milliard til syriske ofre

På donorkonferencen har Kuwaits emir tirsdag meddelt, at emiratet vil give en halv milliard dollar (op mod 3,5 milliarder kroner) til Syrien.

- Jeg er glad for at kunne love 500 millioner dollar fra Kuwaits regering og private sektorer til støtte for de humanitære bestræbelser i Syrien, siger emiren, Sabah al-Ahmad al-Sabah.

- Vi står over for den største humanitære katastrofe i menneskets moderne historie, siger emiren.

Canada stemmer for at bombe Islamisk Stat i Syrien
Canada stemmer for at bombe Islamisk Stat i Syrien

FN har i en appel til det internationale samfund opfordret til, at der i alt bliver rejst 8,4 milliarder dollar til den humanitære indsats i Syrien i år.

Der deltager delegerede fra 78 nationer på konferencen.

- Hvis vi ikke får rejst de penge, som ifølge FN er nødvendige, vil vi se en rædselsvækkende og farlig, humanitær katastrofe, siger Abdullah al-Maatuq, som er FN's særlige udsending for humanitære anliggender.

Før konferencen i Kuwait lovede omkring 40 internationale private organisationer at give 506 millioner dollar - omtrent det samme beløb som Kuwait.

FN sagde i en rapport i sidste uge, at 7,6 millioner syrere er fordrevet fra deres hjem i Syrien. Derudover har 3,9 millioner søgt tilflugt i nabolandene.

- Hver dag bringer mere død, mere flugt og ødelæggelse, skriver FN.

Danmark har givet tilsagn om 250 millioner kroner i 2015 til de syriske ofre. Det er 50 millioner kroner mere, end der blev givet i 2014.

Mindst 76.000 mennesker blev dræbt i landet sidste år. I alt er der blevet dræbt 215.000 siden marts 2011, mens omkring 850.000 er blevet såret.


LÆS OGSÅ: PET har længe set flere og flere kriminelle Syrienkrigere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx