Af - 09/03-16 17:48

Høj, lav, slank eller tyk: Højde og vægt har stor indflydelse på din lønHøj, lav, slank eller tyk: Højde og vægt har stor indflydelse på din løn

Højde og vægt har i et nyt stort studie vist sig at have en betydelig påvirkning på, hvad man som mand og kvinde tjener om året.

Bildstrecke im Grossformat »

Jo højere du er som mand, og jo mindre du vejer som kvinde, jo flere penge kan du indkassere på bankkontoen om året for det samme stykke udført arbejde end dine lave eller overvægtige kolleger.

Det viser et nyt studie ifølge The Guardian.

- Det her er det stærkeste bevis indtil videre på, at der er en sammenhæng mellem at være en smule overvægtig som kvinde og at være en smule lavere som mand med at klare sig dårligere i livet, siger én af forskerne bag studiet, professor Timothy Frayling ved Exeter Universitet, til The Guardian.

Ny undersøgelse sætter fattigdomsgrænse til diskussion
Ny undersøgelse sætter fattigdomsgrænse til diskussion

Forskerne undersøgte i et næsten 120.000 mands stort studie sammenhængen mellem mænd og kvinders højde og BMI, og hvad deres årlige indkomst lå på. De opdagede, at deres testpersoner tjener mere, jo højere og slankere, de er.

Det viste sig, at det specielt var hos mænd, at højden havde betydning, og at det hos kvinder var vægten. Forskerne fortæller, at de ved hjælp af deres data kan konkludere, at for hver seks centimeter en mand er højere, tjener han 16.000 kroner mere om året, og for hver 13 kilo en kvinde vejer mindre, tjener hun 30.000 kroner mere om året.

Forskning: Derfor skal du tænke grundigt over dit tøjvalg
Forskning: Derfor skal du tænke grundigt over dit tøjvalg

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift The British Medical Journal.

Bankøkonom om nyuddannede: Fattigere på dagpenge end på SU
Bankøkonom om nyuddannede: Fattigere på dagpenge end på SU

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx