Af - 14/01-15 11:15

Grise og bacon forbydes i børnebøger, så jøder og muslimer ikke fornærmesGrise og bacon forbydes i børnebøger, så jøder og muslimer ikke fornærmes

Forfattere til skolebøger i Storbritannien har fået forbud mod at skrive om alt, der kan opfattes som griserelateret af frygt for, at det kan fornærme jøder og muslimer

storybild

(Billede: Polfoto)

Det britiske forlag Oxford University Press har i et brev givet besked om, at en forfatter til skolebøger til børn ikke måtte skrive om grise eller pølser, fordi det kan fornærme jøder og muslimer.

Det skriver The Daily Mail.

Forbuddet kommer fra en af de ledende redaktører på forlaget, og der står, at forfatteren ikke må skrive om grise, pølser og alt andet, der kan blive opfattet som værende grise-relateret.

Dansk firma bag baconpistol: Vil sørge for sprød bacon i hele verden
Dansk firma bag baconpistol: Vil sørge for sprød bacon i hele verden

Det bizarre forbud kom frem i lyset i et radioprogram, der handlede om ytringsfrihed. Forfatteren Eleanor Updale, der medvirkede, havde fået tilsendt brevet af en kollega, der laver bøger til børn og unge for Oxford University Press.

Var det noget med en omgang lakse-bacon?
Var det noget med en omgang lakse-bacon?

Det britiske parlamentsmedlem for Labour, Khalid Mahmood, har udtalt, at han mener, forbuddet er total nonsens, og at hele diskussionen bliver ødelagt, når nogle går så vidt.

Modig gris nægter at blive til bacon: Hopper ud fra lastbil i fuld fart
Modig gris nægter at blive til bacon: Hopper ud fra lastbil i fuld fart

Oxford University Press siger selv, at deres retningslinjer er til, så deres undervisningsmateriale er tilgængeligt for så mange mennesker som muligt.

- Mange af de undervisningsmaterialer, vi publicerer i Storbritannien bliver solgt i mere end 150 lande, og vi er derfor nødt til at tage hensyn til mange forskellige kulturelle forskelle og følsomheder, siger en talsmand til The Daily Mail.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx