Af Lars Dinesen - 24/09-15 22:16

Putin ringer til Elton John efter fupopkaldPutin ringer til Elton John efter fupopkald

Ruslands præsident åbner op for at mødes med Elton John, der vil drøfte landets behandling af homoseksuelle.

storybild

Først blev han fuppet af et russisk komikerpar, der ringede ham op og foregav at være den russiske præsident, Vladimir Putin.

Men torsdag var det den ægte Putin, der ringede til musikeren Elton John for at sige, at han er klar til at møde ham personligt for at tale om homoseksuelles rettigheder.

Det oplyser Putins talsmand til det russiske nyhedsbureau Tass.

- Putin ringede til ham og sagde: "Jeg ved, at et par fyre fuppede dig over telefonen, men du skal ikke blive fornærmet. De er harmløse mennesker, selv om det selvfølgelig ikke retfærdiggør, hvad de gjorde", siger talsmanden, Dmitrij Peskov.

LÆS OGSÅ: Elton John udfordrer Putin: - Du er dum at høre på

Præsidenten meddelte Elton John, at eftersom han er en verdenskendt musiker, vil han være klar til at møde ham og snakke om et hvilket som helst emne, der måtte optage ham, siger talsmanden.

Han tilføjer, at mødet kan finde sted, hvis Putin og Elton John kan finde plads i deres kalendere.

Elton John, der selv er åbent homoseksuel, har gennem noget tid udtrykt ønske om at tale med Putin om homoseksuelles og transkønnedes rettigheder.

LÆS OGSÅ: Elton John boykotter top-designere: I burde skamme jer!

Russiske love gør det blandt andet ulovligt at tale om homoseksualitet på positiv eller opbakkende vis.

En række vestlige lande og menneskerettighedsorganisationer har kritiseret Rusland for behandlingen af LGBT-personer - det vil sige homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner.

Putin har sagt, at han personligt ikke har noget imod homoseksuelle, men har udtrykt sig på måder, som aktivister har tolket som homofobiske.

LÆS OGSÅ: Britisk verdensstjerne spiller i Tivoli

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx