Af - 30/09-13 20:11

Sheik: Bilkørende kvinder får syge børnSheik: Bilkørende kvinder får syge børn

Det religiøse saudiarabiske styre lader ikke kvinder køre bil. En sheik er kommet med en noget alternativ forklaring på hvorfor.

storybild

Ups, er det en kvinde bag rattet, vi har her? Hun er godt i gang med at skade eventuelle kommende børn, hvis man skal tro en arabisk sheik. MODELFOTO. (Billede: Polfoto/Harry Maynard/Corbis)

Det skubber bækkenet opad og skader æggestokkene, når en kvinde kører bil – og kan få konsekvenser får de børn, kvinden eventuelt føder.

Sådan forklarer den saudiarabiske sheik Saleh bin Saad al-Lohaidan, at det er umuligt for kvinder at få kørekort i det konservative muslimske land – på trods af, at der ikke er en decideret lov, der forbyder kvinder at køre bil. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

LÆS OGSÅ: Ny saudiarabisk lov beskytter kvinder mod mishandling

»Kvinder, der jævnligt kører bil, får børn med kliniske problemer i forskellig udstrækning,« har sheiken ifølge nyhedsbureauet udtalt til det arabiske netmedie Sabq.

Ifølge Reuters fremlagde han dog ingen videnskabelige beviser for sine påstande.

LÆS OGSÅ: Saudiarabisk kvinde blev historisk på verdens tag

I det hele taget er kvinders rettigheder særdeles begrænsede i Saudi-Arabien, selv om landets konge Abdullah har taget skridt til at rette op på det. Blandt andet har han annonceret, at kvinder vil få stemmeret ved de lokalvalg, der efter planen skal afholdes i 2015.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Juice tilbagekaldes fra Coop-butikker
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx