Af Niels Pedersen - 15/01-18 09:52

Havde '10 minutter tilbage at leve i': Nu har han en klar besked til millioner af menneskerHavde '10 minutter tilbage at leve i': Nu har han en klar besked til millioner af mennesker

Hollywoodstjernen fik noget at tænke på

storybild

Jim Carrey. (Billede: CLAUDIO ONORATI (arkiv). )

Den amerikanske komiker og Hollywood-stjerne Jim Carrey var en af de mange tusinder, som vågnede op på Hawaii lørdag morgen til beskeden om, at et ballistisk missil var på vej mod øgruppen. Heldigvis viste det sig at være falsk alarm, men for Carrey satte den nogle tanker i gang.

Lørdag eftermiddag satte 'The Mask' og 'The Truman Show'-stjernen sig ved tasterne på Twitter og fyrede noget af en bredside af som kun kan være rettet mod USA's præsident Donald Trump, selvom Carrey ikke nævner ham direkte.

'Jeg vågnede i morges på Hawaii med ti minutter tilbage at leve i. Det var en falsk alarm, men en reel psykisk advarsel. Hvis vi tillader denne enmands Gomorra (en af de to byer Gud ifølge Første Mosebog tilintetgjorde for deres synders skyld, red.) og hans korrupte republikanske Kongres at fortætte med at fremmedgøre (resten af, red.) verden, er vi på vej mod lidelse som overgår al fantasi,' skrev Jim Carrey på Twitter.

55-årige Jim Carrey begrunder ikke sine beskyldninger, så som at kongressen er korrupt, eller præcis hvorfor Donald Trump, ifølge Carrey, fremmedgør omverdenen fra resten af verden i en sådan grad, at det vil føre til død og ødelæggelse. Ej heller hvordan dette skrækscenarie skulle udspille sig, kommer Jim Carrey ind på.

Trykkede på en forkert knap

Der udbrød panik i delstaten Hawaii lørdag morgen, efter at indbyggerne på deres telefon modtog den skræmmende besked, som Carrey siden koblede til Donald Trumps præsidentskab.

'Ballistisk missiltrussel på vej mod Hawaii. Søg ly øjeblikkeligt. Dette er ikke en øvelse,' stod der i beskeden.

38 minutter senere korrigerede myndighederne fejlen. Det skete ifølge guvernør David Ige, da »en medarbejder trykkede på en forkert knap« under et vagtskifte, siger han i et interview med CNN.

Nu vil delstaten gå procedurerne i sømmene, så en lignende fejl ikke sker i fremtiden, tilføjer han.

»Det her skulle ikke være sket. Vi undersøger rækkefølgen af de hændelser, der fandt sted.«

Politikeren Brian Schatz, der er senator fra Hawaii, opfordrer på Twitter til hurtigt at få placeret ansvaret.

'Det, der skete i dag (lørdag, red.), er fuldstændig utilgiveligt. Hele delstaten var rædselsslagen,' skrev han blandt andet på Twitter.

At netop Jim Carrey var hurtig til at drage den konklusion, at den falske alarm var en advarsel om en dyster fremtid på grund af Donald Trumps præsidentskab, kommer ikke som den store overraskelse.Et hurtigt kig på komikeren og Hollywood-stjernens Twitter-konto viser, at han er en bitter modstander af Trump og kommer med flere udokumenterede beskyldninger mod præsidenten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Peter Madsen indrømmer brug af...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx