Af - 06/04-14 11:23; Opdateret: 06/04-14 12:13

DNA-beviser: Var Hitlers kone jøde?DNA-beviser: Var Hitlers kone jøde?

En ny dokumentarudsendelse kommer med overraskende DNA-oplysninger om Hitlers livsledsager, Eva Braun.

storybild

Ifølge en ny DNA-test kan Hitlers kone have haft jødiske forfædre. (Billede: Polfoto/AP)

Det kostede over seks millioner jøder livet under 2. verdenskrig, at den tyske rigskansler, Adolf Hitler, gav dem skylden for mere eller mindre alt, der var gået galt i Tyskland nogensinde. Af samme grund er det en meget kontroversiel oplysning, det britiske tv-program Dead Famous DNA kommer med i et kommende program om Hitlers kone, Eva Braun. Her viser en DNA-prøve, at Eva Braun måske havde jødiske forfædre.

- Det er et tankevækkende udbytte – jeg havde aldrig drømt om, at vi ville finde sådan et potentielt ekstraordinært resultat, siger programmets vært, Mark Evans.

Resultatet stammer fra et hår fra Eva Brauns hårbørste, som blev fundet i en af Hitlers boliger i den bayerske del af Alperne. I de DNA-prøver, som forskere har taget, optræder en DNA-streng, som optræder hos en særlig gruppe centraleuropæiske jøder. Den tæller blandt andet den unge, jødiske pige Anne Frank, som skrev dagbog fra det loft i Amsterdam, hvor hun gemte sig for nazisterne, indtil hun blev fundet og deporteret en arbejdslejr, hvor hun døde 15 år gammel i 1945.

Eva Braun forelskede sig i den 33 år ældre Adolf Hitler som 17-årig og var i mange år hans livsledsager. De nåede lige akkurat at blive gift i 1945, inden de begik selvmord sammen. Udsendelsen med den opsigtsvækkende oplysning bliver vist på den britiske Channel 4 onsdag den 9. april.

Derfor hitter 'Mein Kampf' som e-bog
Derfor hitter 'Mein Kampf' som e-bog

Se listen: Her er historiens ondeste mennesker
Se listen: Her er historiens ondeste mennesker

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
LIGE NU: Person stukket ned ved...
bt.dk
Otte mænd fængslet efter...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx