Af Finn Bjørvig Hansen - 09/05-18 20:46

Passager glemte næsten en million på bagsædet - så blev taxichauffør anholdtPassager glemte næsten en million på bagsædet - så blev taxichauffør anholdt

storybild

En taxi holder på gaden i Hong Kong. (Billede: Anthony WALLACE)

Fristelsen kan altså bare blive for meget. For en taxichauffør i Hong Kong var det 1,1 million lokale dollar (878.000 danske kroner), som en kunde havde ladet ligge på bagsædet.

Ejeren af de mange penge lod sin taske ligge tilbage, efter hun havde taget en taxi hjem i søndags. Der skriver avisen Ming Pao.

Chaufføren, som kun bliver identificeret med sit efternavn, Tang, fandt man frem til via det callcenter, som kvinden havde brugt, da hun bestilte taxituren.

Den første forklaring, Tang kom med, var, at han ikke havde bemærket pengene, og han foreslog, at en anden passager den nat måtte have stjålet dem. Det skriver Channel News Asia.

Men senere blev hele beløbet fundet i Tangs hus ifølge Ming Pao.

Hong Kongs politi var ikke længe om at tage affære: Mandag blev Tang arresteret. Han mistænkes for tyveri og for at lyve for politiet.

Det er i øvrigt ikke første gang, at moralen på Hong Kongs befolkning testes af kolde kontanter:

I 2014 blev over to millioner amerikanske dollar tabt af en bil på en motorvej. Det gav trafikkaos, da chauffører og forbipasserende forsøgte at få fingre i sedlerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Miss Danmark overrasker:...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Peter Schmeichel i modvind: Udbetaler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx