Af - 03/12-15 19:22

Streamer du meget? Du bliver dum af at se serier dagen langStreamer du meget? Du bliver dum af at se serier dagen lang

Tre timer eller mere foran flimmeren hver dag gør dig dummere.

storybild

Måske skulle du ikke streame Netflix HELE dagen.

Du bliver dum af at glo serier hele dagen ...

Dine forældre har måske fortalt dig, det er dårligt for dig at hænge foran tv'et hele dagen. Og det er der nu videnskabeligt belæg for sige at. Forskere har fundet frem til, at lang tids inaktivitet foran 'kassen' er forbundet med en svagere hjerner senere i livet.

Det skriver Daily Mail.

I undersøgelsen fulgte forskerne 3000 personer i alderen 18 til 30 i hele 25 år. De fik alle deres fysiske aktivitet og fjernsynsvaner målt gennem gentagende besøg. Og efter de mange år, blev de afprøvet i en serie af tests, som skulle fastlægge deres hjerners evner.

TV: Jessica Jones er ikke en superhelt med høje hæle og store patter
TV: Jessica Jones er ikke en superhelt med høje hæle og store patter

Det viste sig, at der var en klar sammenhæng mellem langsomme hjerner og tid spenderet foran tv'et. Desuden viste det sig at stå endnu være til for personer, som brugte lang tid foran kassen og samtidig ikke fik nok motion.

- Vi fandt frem til, at lav fysisk aktivitet og høj grad af fjernsynskiggeri for unge voksne og midaldrende voksne var forbundet med dårligere kognitive færdigheder i midt-livet, skriver leder af forskningen, Tina Hoang, fra Northern California Institute for Research and Education.

TV: Netflix på vej med stjernespækket julespecial
TV: Netflix på vej med stjernespækket julespecial

Tre timer
Personer, som så fjernsyn mere end tre timer om dagen og var fysisk inaktive, havde dobbelt så stor risiko for at falde i den 'dårlige' kategori for kognitive hjernefærdigheder.

Forskerne kalder resultaterne dybt bekymrende. I høj grad fordi, der er mange unge, som i dag bruger rigtig meget tid for fjernsynet eller streamer på deres computer og ikke får nok motion.

- Især er disse adfærdsmønstre forbundet med langsommere opfattelse og værre udøvende funktion, men ikke med verbal hukommelse, fortæller Tina Hoang.

Derfor skal du ikke stene Netflix i flere timer alene
Derfor skal du ikke stene Netflix i flere timer alene

Studiet kiggede udelukkende på sammenhængen mellem det stationære kiggeri og den langsommere hjerner. Og ikke på hvordan de to hænger sammen. Men tidligere studier har vist, at denne stilstående tilstand i længere tid er forbundet med blandt andet forhøjet blodtryk.

- Fjernsynskiggeri kan også kædes sammen med andre kognitive og sociale mønstre, depression og dårlige kostvaner, understreger forfatterne.

LÆS OGSÅ: TV: Alanis Morissette synger opdateret version af hittet 'Ironic'

LÆS OGSÅ: Single eller gift? Denne gruppe bliver nemmest overvægtig

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx