Af - 17/09-15 17:09

Britisk Isis-medlem: ‘Ubehøvlede’ syrere opfører sig som børnBritisk Isis-medlem: ‘Ubehøvlede’ syrere opfører sig som børn

Et britisk Isis-medlem i Syrien beklager sig på sin blog over sine syriske ‘kollegaer’, der ‘opfører sig som børn’ og har ‘dårlige manerer’.

storybild

Omar Hussain har truet med at bombe Storbritannien, siden han flyttede derfra for at kæmpe med Isis i Syrien. (Billede: Youtube)

Da Omar Hussain i januar 2014 flyttede fra Storbritannien til Syrien for at kæmpe side om side med terrorbevægelsen Isis, havde han nok forventet en lidt anderledes tilværelse, end han lever i dag.

27-årige Hussain, der har boet i Storbritannien i hele sit liv, har blandt andet truet med at bombe sit hjemland, og han har optrådt i flere videoer med Isis-propaganda. Men sin vestlige kulturarv kan han ikke løbe fra, og den adskiller sig markant fra den arabiske. Så meget at han ifølge The Independent nu beklager sig til omverdenen på sin blog.

Syriske oprørere til Caitlyn Jenner: Hjælp os
Syriske oprørere til Caitlyn Jenner: Hjælp os

- (De) mangler helt basale manerer. Det er ikke usædvanligt at se syrere slås om mad, selv om der er mere end rigeligt til alle, skriver han blandt andet og fortæller desuden, hvordan syrerne kaster med mad og undgår at rydde op efter sig.

Han beretter desuden om, hvordan hans ‘syriske brødre’, som han kalder dem, opfører sig ekstremt barnligt, at de ikke har nogen form for køkultur, og at de ikke respekterer andre folks ejendele.

- I løbet af min tid med arabere, har jeg kun oplevet én syrisk bror, der bad om tilladelse til at rode i min taske, skriver han.

Islamisk Stat har bortført norsk statsborger
Islamisk Stat har bortført norsk statsborger

En anden bizar ting, Omar Hussain bemærker, er tyveri af sko. Han oplever, at det tilsyneladende er ganske normalt at tage et par tilfældige sko på, når man går.

- I Vesten er det almen viden, at man forlader et rum med de samme sko, man havde på, da man kom ind. Men her (…) mener de, at alle kan dele hinandens fodtøj - uanset størrelse.

- Mærkeligt? Selvfølgelig er det det, skriver han.

Andre punkter på hans liste omfatter kritik af ‘elendige køreegenskaber’ og ingen respekt for nattero.

Islamisk Stat sprænger flere oldtidsminder i Palmyra
Islamisk Stat sprænger flere oldtidsminder i Palmyra

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx