Af Jeppe Pedersen - 18/10-17 18:47; Opdateret: 18/10-17 19:21

OL-guldvinder står frem: Blev voldtaget af læge, siden hun var 13OL-guldvinder står frem: Blev voldtaget af læge, siden hun var 13

En amerikansk elitegymnast står nu frem og fortæller, hvordan hun som bare 13-årig blev mishandlet af en holdlæge.

storybild

Guldmedaljevinder McKayla Maroney fra USA står i midten flankeret af sølvmedaljevinderen Oksana Chusovitina fra Tyskland (tv) og bronzevinder Phan Thi Ha Thanh fra Vietnam (th) efter VM i Tokyo. McKayla Maroney fortæller, hvordan hun er blevet voldtaget, siden hun var 13. (Billede: KAZUHIRO NOGI)

Millioner af kvinder verden over har de seneste dage delt deres personlige historier om seksuelle overgreb på de sociale medier. Under hashtagget #metoo beskriver både kendte og ukendte kvinder dybt traumatiserende epsioder fra deres fortid.

Senest har OL-guldvinderen i gymnastik fra London i 2012, McKayla Maroney, stået frem og fortalt, hvordan hun blev voldtaget af hendes læge, fra hun var 13 år.

Det skriver hun på Twitter.


21-årige McKayla Maroney forklarer, hvordan USAs teamlæge på gymnastikholdet under OL i London, Larry Nassar, flere gange forgreb sig seksuelt på hende.

»Jeg havde en drøm om at deltage til OL, og de ting, jeg måtte gøre for at komme dertil, var modbydelige og unødvendige,« skriver hun.

(McKayla Maroney ses her til højre.)

Larry Nassar er i forvejen viklet ind i en sag om misbrug af kvinder, hvor han afventer retssagen i tre forskellige sager. Det er samtidig første gang, at en kendt kvinde skriver navnet på personen, der har forvoldt overgrebet i sin historie under hashtagget #metoo.

McKayla Maroney forklarer videre, hvordan det seksuelle misbrug begyndte, da hun kun var 13 år. Og at det blev ved, helt indtil hun stoppede karrieren som 20-årig.

»Der var altid lige tid til, at jeg kunne blive 'helbredt',« skriver hun og forklarer, at hun i 2011 som 15-årig under en turnering i Japan fik en sovepille af lægen. Efter noget tid vågnede hun igen, mens Larry Nassar var i gang med at forbryde sig på hende.

»Jeg troede, jeg skulle dø den nat,« skriver hun.

Larry Nassar skal i retten i december, og han er anklaget for at have begået seksuelle overgreb på ni unge piger fra USAs gymnastik-hold. Ifølge New York Daily News har op mod 125 kvinder sagsøgt lægen.

Holdlægen nægter sig skyldig.

McKayla Maroney forklarer til sidst, at hun med sit opslag vil vise, at overgreb ikke kun sker i Hollywood, men også i sportsverdenen.

Amerikansk skuespiller begyndte trend

De utallige historier om overgreb begyndte på de sociale medier søndag, da den amerikanske skuespiller Alyssa Milano på Twitter opfordrede alle ramte kvinder til at råbe op.


'Foreslået af en ven: Hvis alle kvinder, som er blevet chikaneret eller overfaldet seksuelt, skrev 'Også mig' som en opdatering, kan vi måske give folk en idé om, hvor stort et problem det er,' skrev den 44-årige stjerne.

Sidenhen er det eksploderet på især Facebook, Twitter og Instagram, hvor tusindvis af kvinder skaber opmærksomhed omkring problemet med de to rammende ord. Både ukendte, men også højtprofilerede kvinder som:

Også kendte danske kvinder - herunder sangerinden Lina Rafn og den tidligere folketingspolitiker Rosa Lund - har skrevet 'Me too' på deres private Facebook-profiler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Dansk Supermarked præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx