Af Lars Dinesen - 30/06-15 15:45

Kuwait: Vi er i krig mod militante islamisterKuwait: Vi er i krig mod militante islamister

Kuwaits indenrigsminister siger ligeud, at landet er i krig mod militante, islamiske celler i landet.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP)

Regeringen i det rige olieemirat Kuwait i Golfen er i krig med militante islamister og agter at slå til mod militante celler i landet.

Det fastslår indenrigsminister Mohammad al-Khaled al-Sabah i parlamentet, hvor han har talt efter fredagens blodige terrorangreb i staten.

- Vi er i krigstilstand. Det er en krig, der er blevet besluttet af denne celle. Men der er andre celler, og vi vil ikke afvente, at de prøver deres held med os, siger ministeren.

IS har taget skylden for det selvmordsangreb, der i fredags blev rettet mod en shiamuslimsk moské i Kuwait. 27 mennesker blev dræbt, da en saudiarabisk selvmordsterrorist slog til.

IS påstår at have lydklip med Kuwait-bombemand
IS påstår at have lydklip med Kuwait-bombemand

Lokale medier i Kuwait skriver tirsdag, at myndighederne har anholdt 60 personer, herunder kuwaitere og arabere fra andre golfstater.

Avisen al-Qabas skriver, at nogle af de anholdte mistænkes for at have været i kontakt med militante sunnimuslimer. Andre skal være medlem af "ekstremistiske grupper", skriver avisen uden at gå i detaljer.

Terrorekspert: Usselt at gå efter turister
Terrorekspert: Usselt at gå efter turister

Samtidig har myndighederne lukket en lokal velgørenhedsorganisation, der har forbrudt sig mod loven om støtte til til syrere.

Avisen al-Rai skriver, at myndighederne flere gange forgæves har indskærpet over for organisationen, at indsamling til syrere skal ske igennem officielle kanaler.

LÆS OGSÅ: Selvmordsbomber udløser blodbad i moské i Kuwait: Mindst 23 dræbt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx