Af Ritzau - 24/03-17 21:58; Opdateret: 24/03-17 22:29

Donald Trump ser Obamacare eksplodereDonald Trump ser Obamacare eksplodere

Præsident Donald Trump vil nu arbejde på en skattereform, efter hans sundhedsreform er faldet til jorden.

storybild

Præsident Donald Trump vil nu kaste sig over en skattereform, efter hans og Republikanernes forslag til en sundhedsreform ikke er kommet igennem Kongressen. (Billede: Reuters/Carlos Barria)

Præsident Donald Trump forudser efter nederlag for sundhedsreform, at Obamacare vil "eksplodere". Han varsler, at han nu tager fat på en skattereform.

Republikanerne og Donald Trumps forslag til en ny sundhedsreform nåede aldrig til afstemning i Kongressen fredag, da Republikanerne ikke kunne skaffe stemmer nok.

- Vi var meget tæt på. Men vi havde ingen demokratiske stemmer. De ville ikke give os en eneste stemme, sagde Donald Trump.

Herefter sagde han, at nederlaget i Kongressen var det bedste, der kunne ske for ham.

- Jeg har sagt i halvandet år, at det bedste, vi kan gøre, er at lade Obamacare eksplodere.

- Når det eksploderer, så vil Demokraterne komme til os for at lave en ny lov, sagde han.

Derudover sagde han, at han og Republikanerne nu vil gå efter at gennemføre en reform af USA's skattesystem.

Samme intention lagde det betydningsfulde republikanske medlem af Kongressen Kevin Brady frem i et interview med Fox News efter afstemningen.

Hovedsageligt langede Donald Trump dog ud efter Demokraterne og vurderede, at hans og Republikanernes fejlslåede forsøg på at få en ny sundhedsreform var et nederlag for Demokraterne.

- Taberne er Nancy Pelosi (Demokraternes leder i Repræsentanternes Hus red.) og Chuck Schumer (Demokraternes leder i Senatet red.).

- Nu ejer Demokratene Obamacare. De har nu hele ansvaret. De kommer til at have Obamacare lidt længere, til det falder helt fra hinanden. Hvilket det vil, sagde han.

Ud over nederlaget fredag tager Donald Trump ifølge ham selv en del erfaring med sig fra forsøget på at få en ny sundhedsreform.

- Det har været en lærerig tid. Vi har lært meget om loyalitet, afstemninger og om meget arkaiske regler i Kongressen.

- Det har været en interessant oplevelse for mig, sagde USA's 45. præsident.

Trump siger, at Republikanerne hurtigt vil tage fat på en reform af USA's skattesystem.

Samme melding kommer fra den republikanske formand for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, og Kevin Brady, der er formand for den komité, der håndterer skattepolitik i Repræsentanternes Hus.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx