Af - 29/09-16 06:59

Mohammad redder de efterladte dyr i SyrienMohammad redder de efterladte dyr i Syrien

Mens de fleste syrere i en tid med krig forlader deres hjemland, bliver en mand tilbage og sørger for deres efterladte huskatte.

Millioner af mennesker er blevet tvunget til at flygte fra deres hjem i Syrien, og det betyder, at millioner af husdyr efterlades i krigszonen. Det skriver Metro.

Trebenet kat har fundet kærligheden: Har fået killinger med plejehjems-mis
Trebenet kat har fundet kærligheden: Har fået killinger med plejehjems-mis

Mohammad Alaa Aljaleel går også under navnet ‘Kattemanden fra Aleppo’, og har gjort sig fortjent til sit alias ved at tage over hundrede hjemløse katte til sig.

Størstedelen af kattene kommer fra hjem hvor familierne er flygtet som konsekvens af den voldsomme borgerkrig der har stået på i flere år.

- Nogle af indbyggerne efterlod dem hos mig, fordi de ved, at jeg elsker katte, sagde Mohammad til BBCs Panorama.

DF: Katte skal registreres ligesom hunde
DF: Katte skal registreres ligesom hunde

Før borgerkrigen brød ud for fem år siden var Mohammad elektriker, men siden den langtrukne konflikt eskalerede har han reddet mennesker i nød som ambulancefører. Som sidegesjæft driver han kattereservatet.

- Enhver vildfaren cat i Aleppo, eller huskat efterladt af borgere, beskytter vi i det her lille reservat, fortalte han.

Danske katte har det skidt
Danske katte har det skidt

Mohammad fotalte, at selvom situationen er alvorlig, og mange af hans venner for længst er flygtet fra den hærgede krigszone, ville han aldrig forlade kattene.

- Efter alle har forladt landet, heriblandt mine egne venner, er de her katte blevet mine venner. Jeg vil blive med dem lige meget hvad der sker.


LÆS OGSÅ: Denne kat koster over 660.000 kroner

LÆS OGSÅ: Er 'Prinsesse Aurora' verdens smukkeste kat?

LÆS OGSÅ: Denne danske kat udfordrer verdensberømte Grumpy Cat

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx