18/08-17 11:04; Opdateret: 18/08-17 14:47

Status: 14 er døde og 130 såret efter to angreb i CatalonienStatus: 14 er døde og 130 såret efter to angreb i Catalonien

Fem angribere er dræbt i feriebyen Cambrils, mens politiet fortsat jager chauffør, der dræbte 13 i Barcelona.

storybild

Der er fredag masser af politi på gaderne i Barcelona efter formodet islamistisk angreb, og turisterne er også tilbage. Scanpix/Jose Jordan

Barcelona. Spansk politi oplyser, at det har anholdt en fjerde person i forbindelse med to angreb i Catalonien, der har kostet 14 mennesker livet og såret 130.

Politiet dræbte fem formodede jihadister, efter de kort efter midnat fredag have påkørt folk i feriebyen Cambrils. Flere blev såret, og en kvinde meldes senere død af sine kvæstelser.

I Barcelona døde 13, da en person med fuldt overlæg kørte en varebil ind i folk på den populære gade La Rambla.

130 er såret ved angrebene i Barcelona og Cambrils. De kommer fra 34 forskellige lande. Tilstanden beskrives som kritisk for 17 af de sårede, oplyser hospitaler til de spanske medier.

Politiet jager lige nu chaufføren, der stod bag det morderiske angreb i Barcelona. Det lykkes ham at stikke af til fods. Ifølge avisen El Mundo er det den 17-årige Moussa Oukabir, der er af marokkansk oprindelse.

I første omgang var der mistanke om, at det var hans bror, der kørte bilen. Men kilder i politiet siger, at lillebroren kan havde stjålet brorens id-papirer og brugt dem til at leje to varebiler.

- Prioriteten lige nu er at finde frem til identiteten på disse folk og at påvise forbindelsen mellem de forskellige mennesker, som er involveret, siger en embedsmand.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet i Barcelona.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx