Af Niels Pedersen - 31/10-17 10:52

Kvinde hørte pludselig fremmede stemmer i bilen: Da hun opdagede hvorfor, fik hun et chokKvinde hørte pludselig fremmede stemmer i bilen: Da hun opdagede hvorfor, fik hun et chok

- Vi troede, der var noget galt med radioen.

storybild

Modelfoto.

Norske Ingvild Areklett Mørdre hørte musik i bilen, da hun sammen med en kollega var på vej hjem fra et kursus. Men pludselig kunne hun høre fremmede stemmer i sin bil. Da de opdagede, hvor stemmerne kom fra, blev de noget chokerede.

Det skriver lokalmediet Moss Avis.

»Vi troede, der var noget galt med radioen. Men nej, den stod på P4. Vi fniste lidt, for det var heller ikke en god lydbog,« siger Ingvild Areklett Mørdre til Dagbladet.

Derimod viste det sig, at kvinderne var vidner til en telefonsamtale mellem to fremmede personer. De kunne tydeligt høre, at den ene skulle hentes tæt på Mosseporten lidt syd for Oslo, ikke langt fra det sted, hvor Ingvild Areklett Mørdre og veninden holdt i kø.

»Det var egentlig lidt skræmmende,« siger Ingvild Areklett Mørdre og fortsætter:

»Man kan sidde i kø og pludselig finde ud af, at man skal ringe til banken eller lægen. Hvem som helst kan høre dybt private samtaler,« siger hun.

De to norske kvinder kunne pludselig følge med i telefonsamtalen, fordi den foregik via en mobiltelefon, som via Bluetooth var koblet til en anden bils radiosystem. Det betyder, at samtalen bliver sendt via FM-nettet - og at andre i nærheden derfor kan høre den.

Det er et alvorligt brud loven om beskyttelse af personfølsomme oplysninger, fortæller IT-eksperten Per Morten Hoff til Moss Avis. Han tilføjer, at problemet potentielt er meget stort, idet mange fører telefonsamtaler via en DAB-adaptor i bilen, fordi det er forbudt at holde en mobiltelefon i hånden, mens man kører.

Efter, at hun og veninden pludselig kunne følge med i de to fremmedes samtale, tør Ingvild Areklett Mørdre ikke få installeret en DAP-adaptor i sin bil. De kørte den dag i venindens bil, som allerede har én.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehusekspert om prins Nikolais nye...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
BT erfarer: Dansker tæt på stort job...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx