Af Ritzau - 18/08-16 09:09; Opdateret: 18/08-16 14:24

Tyrkiet beskylder PKK for dødelige angreb med over 200 såredeTyrkiet beskylder PKK for dødelige angreb med over 200 sårede

Med mindre end 12 timers mellemrum blev det østlige Tyrkiet ramt af tre dødelige angreb mod politiet.

storybild

På under et halvt døgn har to separate bombeangreb ramt det østlige Tyrkiet. Angrebene var rettet mod en politistation i henholdsvis Elazig og i Van. I alt meldes over 200 personer såret. PKK har fået skylden for begge angreb. (Billede: Scanpix/Ilyas Akengin)

Tre dødbringende bombeangreb rettet mod politiet og militæret har rystet den østlige del af Tyrkiet og efterladt mindst ti dræbte og flere end 200 sårede.

Myndighederne giver militante fra Kurdistans Arbejderparti (PKK) skylden for samtlige tre angreb.

Oprørerne, der har kæmpet en blodig kamp mod den tyrkiske stat i tre årtier, synes at have intensiveret deres angreb siden det mislykkede kupforsøg mod præsident Recep Tayyip Erdogan i sidste måned.

Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Torsdag morgen blev tre politifolk dræbt og 170 mennesker såret i et bilbombeangreb mod en politistation i byen Elazig i det østlige Tyrkiet.

Ifølge den tyrkiske forsvarsminister, Fikri Isik, står PKK bag eksplosionen, der fandt sted i haven foran den fireetager høje bygning.

- Vi vil forpurre PKK, ligesom vi forpurrede Fetö, siger ministeren til det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu med henvisning til den tyrkiske regerings betegnelse for Gülen-bevægelsen.

Regeringen beskylder den USA-baserede præst Fethullah Gülen for at stå bag sidste måneds kupforsøg i landet.

Elazig er en konservativ nationalistisk bastion og er blevet sparet for en stor del af den vold, der har ramt det sydøstlige Tyrkiet de seneste måneder.

Angrebet i Elazig sker, få timer efter at en bilbombe dræbte to politibetjente og en civil og sårede adskillige andre i byen Van, der ligger i det østlige Tyrkiet tæt på grænsen til Iran.

En tyrkisk embedsmand siger til nyhedsbureauet Reuters, at 53 civile og 20 betjente er såret efter angrebet.

Viceguvernøren i Van har givet militante fra PKK skylden for angrebet, der var rettet mod et politihovedkvarter i det centrale Ipekyolu-distrikt i byen.

Torsdag eftermiddag dansk tid melder det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu om endnu et angreb mod en tyrkisk militærkonvoj i byen Bitlis i det urolige sydøst. Tre soldater og en lokal vagt meldes dræbt og syv soldater såret.

De tyrkiske sikkerhedsstyrker er blevet ramt af næsten daglige angreb fra PKK, siden en to et halvt år gammel våbenhvile mellem parterne brød sammen i 2015. Hundredvis af betjente og soldater har mistet livet i konflikten.

Den tyrkiske regering har lovet at få ram på PKK i det østlige Tyrkiet. Regeringen er samtidig i gang med en massiv udrensning i landets militær i et forsøg på at finde de ansvarlige bag kupforsøget.

Flere end 40.000 mennesker er blevet dræbt, siden PKK greb til våben i 1984 med det formål at oprette en uafhængig stat for Tyrkiets kurdiske mindretal.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

48-årig dansk direktør død efter...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx