08/07-17 18:36

Nu får du 56 nye emojis - sådan ser de ud Nu får du 56 nye emojis - sådan ser de ud

Nye humørikoner med billeder af kvinder med hijab, ammende mødre og mænd med skæg er på vej til mobiltastaturet.

storybild

56 nye humørikoner bliver tilgængelige på mobilen. Heriblandt en kvinde, der ammer, og en kvinde i hijab. (Billede: MIGUEL MEDINA)

De bidrager til en voksende diversitet af de farverige ikoner, man kan sende til hinanden eksempelvis via SMS-beskeder, hvor 56 nye for nylig er blevet lanceret.

Mangfoldigheden er enormt vigtig i forhold til de såkaldte emojis, fordi brugere skal kunne se sig selv repræsenteret, fortæller Nathalie Larsen, digital chef hos pr-bureauet Lead Agency.

»Der er vigtigt at kunne spejle sig i det her universelle alfabet af ikoner, som vi bruger på vores telefoner. Og det er vigtigt, at vi føler, at vi kan beskrive vores virkelighed med dem,« siger hun.

Emojipedia viser her alle de nye emojis, der snart skulle komme. Ifølge dem kommer der 69 nye.

Ifølge Nathalie Larsen kan man i høj grad føle sig ekskluderet, når man skal bruge humørikoner, men ikke føler at det, man gerne vil fortælle, er repræsenteret i alfabetet.

»Det er noget, der har afholdt folk fra at bruge det på en nuanceret måde, fordi man ikke har kunne se sig selv i det eller føler, at det er en anden kultur, der har været bannerfører.«

»Derfor er det en positiv udvikling, at vi nu får en endnu større palette af emojis at arbejde med,« siger hun.

I den nye skare af ikoner er også en ældre kvinde samt et ansigt, der bliver sprængt i luften og et andet, der kaster op.

Men selv om softwareorganisationen Unicode Consortium har lanceret de nye humørikoner, må emoji-hungrende mobilbrugere vente lidt endnu.

Det er nemlig forskelligt, hvornår it-virksomhederne slipper dem fri. Apple forventes at offentliggøre dem med en opdatering omkring september.

Inden årsskiftet sidste år rykkede en ny samling humørikoner ind og med dem også et nyt kapitel i ligestillingskampen.

11 Google-forslag til nye emojis blev godkendt, sådan at det blev muligt at vælge mellem en kvindelig kok, forsker og landmand, ligesom de eksisterende mandeikoner fik kvindelige pendanter - og omvendt.

Humørikoner er blevet en stor del af tidens sociale kommunikation - i hvert fald online.

Softwareorganistionen Unicode Consortium har netop lanceret 56 nye af slagsen, hvor blandt andet en kvinde, der bærer hijab, og en ældre kvinde er i blandt.

  • Den nyeste opdatering bliver tilgængelig for brugere afhængig af, hvornår it-giganterne vælger at opdatere deres systemer.
  • Når det sker, vil blandt andet et ansigt, der springer i luften, en mand med skæg og en ammende kvinde være iblandt.
  • Ifølge en rapport fra 2016 bliver humørikonerne brugt af 92 procent af de personer, der bevæger sig online på blandt andet smartphones eller computere.
  • Sidste år blev udvalget af emojis opdateret med humørikoner med en samling kvinder, der arbejder. Tidligere fandtes der ingen kvindelige emojis med job.
  • Det var 11 Google-forslag til nye ikoner, der blev godkendt og banede vej for eksempelvis en kvindelig kok, forsker eller landmand, ligesom de eksisterende mandeikoner fik kvindelige pendanter og omvendt.
  • Dengang kom Nathalie Larsen, digital chef hos PR-bureauet Lead Agency, med fire bud på, hvorfor ikonerne bliver brugt af så mange mennesker hver dag:
  • Emojis er et ekstremt stærkt kommunikationsmiddel, og noget som er meget anvendt i vores dagligdag. Det er simpelthen en enkel og intuitiv måde at vise reaktioner og følelser.
  • Emojis udtrykker en følelse eller reaktion på en anden måde, end hvis det skal beskrives med ord. Vi tænker i billeder – ikke i det skrevne ord – og derfor er emojis meget enkle at anvende for de fleste
  • De er universelle ikoner, som alle kan forstå, og de kan kvalificere kommunikationen.
  • Man kan for eksempel bløde samtalen lidt op med en smiley, hvis man skal give en alvorlig besked, eller man kan understrege sin ironi i en besked, hvis der er brug for det.
Kilder: Ritzau, 2016 Emoji Report

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lauritz.com har i årevis solgt...
bt.dk
Jobcenter har sendt gigtramte Kim i...
bt.dk
Nu afsløres kronprins Frederiks...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx