Af David Andersen - 11/12-15 17:39

Sverige sætter flere til at se efter flygtninge på ØresundSverige sætter flere til at se efter flygtninge på Øresund

Svensk politi kræver, at kystberedskabet øger patruljeringen for at opdage flygtninge, der kommer til landet.

storybild

(Billede: Polfoto)

Skånes kyster skal overvåges yderligere for at opdage migranter og flygtninge, der sejler til Sverige.

Det kræver politiet, skriver det svenske kystberedskab (Kustbevakningen) i en pressemeddelelse.

- Vi har øget vores tilstedeværelse i det sydlige Sverige og har optrappet grænseovervågningen, særligt i Øresundsregionen, men også i Göteborg, siger Ulf Nilsson, regionschef hos Kustbevakningen Sydvest.

- Konkret betyder det, at vi har skibe, der patruljerer langs Skånes kyst, og at vores fly er mere opmærksomme på mindre både i disse områder. Vi vil også hjælpe politiet i havnene i Helsingborg og Göteborg.

Kustbevakningen har endnu ikke mærket konsekvenserne af Sveriges skærpede grænsekontrol og har ikke nogle oplysninger om, hvorvidt migranter og flygtninge er begyndt at komme med både til Sverige fra Danmark.

Men hvis Kustbevakningen opdager en båd med migranter og flygtninge i svensk farvand, skal de overgive dem til politiet. De af dem, der søger asyl, skal derefter i kontakt med Migrationsverket, som er den svenske pendant til Udlændingestyrelsen i Danmark,

- Kustbevakningen er også parat til at levere skibe og personale til den sydlige kyst, hvis mange både med flygtninge pludselig skulle komme. Vi ser ingen tegn på det i dag, men vi skal være forberedt, siger Ulf Nilsson.

Sverige vil dog ikke afvise flygtningene på Øresund, står der i pressemeddelelsen, da der dermed er større risiko for uheld.

- Det er ikke nødvendigt at lave sådanne inspektioner til vands. Vi ønsker ikke, at kontrollerne skal forårsage ulykker, hvor folk i små både ville falde i vandet.

- Skulle der opstå en situation, hvor vi støder på flygtninge i svensk farvand, fører vi dem til havnen og venter på politiet. På den måde sikrer vi også, at folk ikke krydser grænsen ukontrolleret, siger Ulf Nilsson.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu får kokain-dommen konsekvenser for...
bt.dk
Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx