Af Webstud/TR - 09/08-17 21:04

Johanna skjulte sin krop i 17 år: - I dag skammer jeg mig ikke længereJohanna skjulte sin krop i 17 år: - I dag skammer jeg mig ikke længere

Puberteten var særligt hård for den 24-årige svensker.

storybild

24-årige Johanna Abrahamsson Heu fra Sverige har i langt størstedelen af sit liv været været bange for at vise sin krop frem offentligt, fordi hun har en stomi. Men det er fortid.

Det skriver Expressen.

Som fireårig fik Johanna konstateret den kroniske tarmsygdom Chrons i en så alvorlig form, at hun måtte få anlagt en stomi, der er en kunstig åbning til tarmen. Hun har derfor været tvunget til at bære rundt på en stomipose gennem hele sin opvækst.

- Puberteten blev ekstra hård for mig. Det der med at tage i svømmehallen, være på stranden i bikini og sådan noget - det var hårdt. Jeg begyndte at skjule min krop og badede i shorts og t-shirt. Det tærede på min selvtillid, fortæller svenskeren til Expressen.

For to år siden, 17 år efter hun fik stomien, begyndte Johanna at være på stranden i bikini uden at dække sig helt til, hvilket i høj grad skyldes hendes venner, der har støttet hende.

Svenskeren har også et vigtigt budskab, som hun håber at kunne sprede:

- Jeg vil have, folk skal vide, at det her ikke er usædvanligt. Der er utrolig mange, der er stomi-opererede, og folk må forstå, at det ikke er noget mærkeligt. Har man en stomi, så har man den af en vigtig årsag. Det redder folks liv, fortæller hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx