Af - 31/08-16 06:57

Line blev mobbet i skolen - har fået 1,3 millioner kroner i erstatningLine blev mobbet i skolen - har fået 1,3 millioner kroner i erstatning

I kommune i Norge har måtte betale det store beløb i erstatning fordi hun blev mobbet i skolen, men hun er stadig ikke tilfreds med beløbet.

storybild

26-årige Line Sommer Hoel blev mobbet gennem sin skoletid, hvilket i 2015 fik hende til at slæbe Malvik Kommune i Norge i retten, da det v ar en af kommunens skoler, mobningen var foregået på.

Mobningen havde givet hende svære psykiske skader, og den dag i dag lider hun fortsat af posttraumatisk stress, anoreksi og depressioner.

LA vil flytte mobberen fra skolen
LA vil flytte mobberen fra skolen

I første omgang vandt hun sagen mod kommunen, der dog valgte at anke sagen, men senere trak de anken tilbage i håb om at kunne indgå et forlig med den nu 26-årige kvinde.

Kommunen har nu takseret hendes lidelser til et beløb på 1,6 millioner norske kroner, hvilket svarer til lidt under 1,3 millioner danske kroner - et beløb kommunen kalder 'standard' i erstatningssager for børn under 16 år

- Det er en standarderstatning for børn under 16 år, som Malvik Kommune har udbetalt a'conto. Jeg har lavet et udkast til Line og hendes familie skal tage stilling til, siger Christian Lundin, der er bisidder for Line Sommer Hoel, til adresseavisen, ifølge tv2.no.

Nedslående tal: Mobning er svær at vriste sig fri fra
Nedslående tal: Mobning er svær at vriste sig fri fra

Han mener ikke, at beløbet svarer til de skader, mobningen har givet den 26-årige kvinde, og derfor vil de ikke som udgangspunkt takke ja til millionerstatningen.

- Kommunen mener, at beløbet er tilstrækkeligt. Men medmindre de indgår i en dialog, vil vi gennemføre den berammede retssag i november, hvor erstatningen kan blive udmålt, siger Christian Lundin til adressaavisen, ifølge TV2.no.

Kommunens advokat siger, at beløbet er blevet udbetalt før, der blev fremsat krav fra Line Hoel Sommer, og at de er klar til atv indgå i yderligere dialog om erstatningssummen.

16-årig begik selvmord: Hendes sidste Facebook-opslag er hjerteskærende
16-årig begik selvmord: Hendes sidste Facebook-opslag er hjerteskærende

Norge har været ramt af flere tilfælde af dødsfald og selvmord blandt børn, efter de har været udsat for mobning i ungdomstiden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Myndighederne advarer: Frygtet...
bt.dk
Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx