Af Fie West Madsen - 27/08-17 11:12

Donald Trump blokerede verdenskendt forfatter på Twitter: Nu tager han den perfekte hævnDonald Trump blokerede verdenskendt forfatter på Twitter: Nu tager han den perfekte hævn

Når den nye filmatisering af den verdenskendte gyserroman om klovnen 'IT' rammer biograferne verden over næste måned, så bliver den amerikanske præsident Donald Trump nok ikke inviteret med til premieren.

storybild

Den amerikanske præsident Donald Trump må formentlig se langt efter billetter til den kommende filmatisering af Stephen King-romanen 'IT'. Forfatteren har nemlig givet Donald Trump forbud mod at se filmen, fordi han angiveligt har blokeret forfatteren på Twitter. (Billede: KEVIN LAMARQUE (arkiv). )

I hvert fald har forfatteren bag romanen 'IT' og en lang række andre bestsellerromaner, Stephen King, givet Donald Trump forbud mod at se både 'IT', men også den kommende tv-serie 'Mr. Mercedes', som ligeledes bygger på en King-fortælling.

Årsagen er simpel: Donald Trump har angiveligt blokeret Stephen King på Twitter - og derfor blokerer King nu Trump fra sine produktioner.

Det skrev den verdenskendte forfatter fredag på Twitter.

'Donald Trump blokerede mig på Twitter. Jeg blokerer hermed ham fra at se IT eller Mr. Mercedes. Ingen klovne til dig, Donald,' skriver Stephen King blandt andet på Twitter i et tweet, der er delt mere end 115.000 gange og liket mere end 378.000 gange.


Allerede tilbage i juni bekendtgjorde Stephen King, at Donald Trump tilsyneladende havde blokeret ham fra det sociale medie.

'Trump har blokeret mig, så jeg ikke kan læse hans tweets. Jeg bliver måske nødt til at slå mig selv ihjel,' lød det ironisk fra forfatteren dengang.


Stephen King har ofte brugt Twitter til at skrive kritisk om den amerikanske præsident, som da han den 15. august direkte skrev, at han ønskede Trump fjernet fra magten.

'Trump skal fjernes. Republikanere, gør noget ved denne uanstændige mand.'


Forfatteren har også tidligere kaldt præsidenten for både 'dum' og 'racist', ligesom han har opfordret medlemmer af Trumps kabinet til at forlade den synkende skude, mens de stadig kan.

Det vides ikke præcis, hvorfor Stephen King ikke længere kan læse med på Donald Trumps Twitter-profil, men personer, der har skrevet kritisk om den amerikanske præsident, er tidligere blevet blokeret fra samme platform.

Blandt dem er blandt andet den danske musiker og skuespiller Nikolaj Steen, der i juli blev blokeret fra præsidentens Twitter-konto. Det skete, efter den danske musiker gennem flere uger havde kommenteret præsidentens tweets med ordet 'resign' (træk dig, red.).

»Det er så vildt, at verdens mest magtfulde mand bruger et kommunikationsorgan, hvor han kun vil have folk, der læser de tweets, han skriver, og deltager i debatten, som giver ham ret. Samtidig kalder han medier, som er kritiske overfor ham, for 'fake news',« sagde Nikolaj Steen dengang til BT.

Filmatiseringen af Stephen Kings 'IT' har verdenspremiere den 8. september.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flot anerkendelse! Superliga-dansker...
bt.dk
Hvis der var valg nu, ville Joachim...
bt.dk
Træn med Tanja: Interval- træning er IN
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx